Ζαχαρένια Ανδρουλάκη

AndroulakiH Δρ Ζαχαρένια Ανδρουλάκη είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης, στο οποίο είναι και προϊσταμένη. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει διευθύντρια της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο αντικείμενο της Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Αγωγής Υγείας. Έχει συγγράψει περισσότερα από 15 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει κάνει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια.

Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος «Αρχιμήδης ΙΙ», με θέμα «Στάσεις και αντιλήψεις των επαγγελμάτων Υγείας στις Υγειονομικές μονάδες της Κρήτης απέναντι στην κακοποίηση των γυναικών» και ερευνήτρια στις κύριες ερευνητικές ομάδες του προγράμματος «Αρχιμήδης ΙΙ», με θέματα «Μελέτη του επιπολασμού του άσθματος και της σχέσης του με τις ψυχικές διαταραχές σε νεανικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, καθώς και της έκβασης του σε υποπληθυσμό» και «Σύνδρομο επαγγελματικής κόπωσης-BURNOUT στους Επιστήμονες – Επαγγελματίες Υγείας – Ιατρούς». Επίσης, έχει συμμετάσχει στις κύριες ερευνητικές ομάδες του προγράμματος «Αρχιμήδης Ι», με θέματα «Βία κατά των γυναικών και κοινωνικές δομές υποστήριξης στη Κρήτη» και «Τρόπος ζωής – Διακινδυνευμένη οδηγική συμπεριφορά και τροχαίες συγκρούσεις».