Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου αναλαμβάνουν δράση για την στήριξη των ωφελούμενων του προγράμματος ΤΕΒΑ

Για τις ανάγκες του έργου το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018–2019» και για τον προγραμματισμό των επιμέρους ενεργειών, η επιστημονικά υπεύθυνη κ. Μαρία Παπαδακάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ και Δ/ντρια του Εργαστηρίου LaHeRS, ξεκίνησεσυναντήσεις με εκπροσώπους όλων των Δήμων της Κρήτης.

Ο κύκλος συναντήσεων, στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ξεκίνησε στις 29.06.2020, στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου», του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κας Ρένα Παπαδάκη -Σκαλίδη, του Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς κ. Νικόλαου Αγγελάκη και των υπηρεσιακών στελεχών της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης – Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δυο φύλων κας Κορναράκη Μαρίας, Υπεύθυνης του Τμήματος και κας Τσαμάνδουρα Αργυρώς.

Σε επόμενη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Φανούρης Οικονομάκης, ο οποίος προσδιόρισε με τη σειρά του τη βάση της συνεργασίας και τις επόμενες ενέργειες.

Στις 02.07.2020 η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, παρουσίατου Δημάρχου Αρχανών-Αστερουσίων κ. Κοκοσάλη Εμμανουήλ, ο οποίος με πολύ ενδιαφέρον άκουσε τις προτάσεις και έθεσε τους άξονες, μιας επικείμενης συνεργασίας. Από τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, παραβρέθηκαν ακόμα ο κ. Τσαγκαράκης Ιωάννης, Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης &Παιδείας (Ο.Κ.Α.Π.), η κα Μανιού Μαρία, Νοσηλεύτρια Ο.Κ.Α.Π. και ο κ. Τσούκας.

Στις 07.07.2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δήμο Μαλεβιζίου, παρουσία των παρακάτω εκπροσώπων:

  • Λυρώνη-Παγκάλου Χρύσα, Αντιδήμαρχος
  • Βογιατζή Μαρίνα-Δέσποινα, Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας & Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.)
  • Βολανάκη Έφη, Αντιπρόεδρος Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.
  • Τρούλη Μαρία, Διευθύντρια Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.
  • Κατσαφάρου Ειρήνη, Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας
  • Κατσάπη Χρυσούλα, Κοινωνική Λειτουργός, καθώς και
  • Δύο (2) φοιτήτριες του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του ΕΛΜΕΠΑ

Ακολούθησε συνάντηση στο Δήμο Γόρτυνας, στις 09.07.2020 παρουσία του επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη, και της αντιδημάρχου Σοφίας Χατζάκη – Σφακιανάκη.

Στις 10.07.2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δήμο Μινώα-Πεδιάδας, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κα Δραμουντάνη Όλγας, του Γενικού Γραμματέα κ. Κουρή Γαβριήλ, τηςψυχολόγου κα Χατζηκωνσταντίνου Άννας και της κοινωνικής λειτουργού κα Τσιάγγα Μαρίας.

Ο επόμενος σταθμός ήταν ο Δήμος Βιάννου, στις 14.07.2020, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον το Δήμαρχο, κ. Σταυρακάκη Μηνά, τον Αντιδήμαρχο σε θέματα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, κ. Θεδοσάκη Νίκο, τον Παιδίατρο/Παιδονευρολόγο, του Κέντρου Υγείας Βιάννου, κ. Βουτουφιανάκη Σπύρο, καθώς και τη Δημοτική Σύμβουλο, κα Κονσολάκη Γεωργία.

Στις 15.07.2020 μια ακόμα συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στο Δήμο Χερσονήσου, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Θεμάτων, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, κ. Ζαχαριουδάκη Κωνσταντίνου και του Γενικού Γραμματέα κ. Καρακατσάνη Μιχαήλ.

Τελευταία στάση, για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Φαιστού, στις 17.07.2020, με εκπροσώπηση από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, κα Αρμουτάκη Βασιλεία.

Στο πλαίσιο των συναντήσεωνακούστηκαν απόψεις, τέθηκαν προβληματισμοί και μέσα από γόνιμο διάλογο ενισχύθηκε η επιθυμία για την έναρξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας, στο προσεχές διάστημα.