Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Συναντήσεις εκπροσώπων ΕΛΜΕΠΑ με Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου για την υποστήριξη των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες

Την Τρίτη 30.06.2020 και τη Δευτέρα 13.07.2020πραγματοποιήθηκαν με τηλεδιάσκεψη συναντήσεις της κας Παπαδακάκη Μαρίας, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και Δ/ντριας του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS), του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) με το Δήμαρχο Σητείας, κ. Ζερβάκη Γιώργο και το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Στεφανάκη Ιωάννη για τις ανάγκες του έργου «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες», το οποίο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σκέλος του Π.Δ.Ε., της Περιφέρειας Κρήτης.

Την Τετάρτη 15.07.2020, για τις ανάγκες του ίδιου έργου πραγματοποιήθηκεσυνάντηση στο Δήμο Αγίου Νικολάου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Ζερβό Αντώνιο, τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο σε θέματα Κοινωνικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού, κ. Χαριτάκη Θωμά, καθώς και την Εντεταλμένη Σύμβουλο, από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, κας Φανουράκη Ευαγγελίας.

Το έργο αυτό θα δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα μιας διεπιστημονικής, κινητής ομάδας επαγγελματιών ειδικής αγωγής (ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, λογοθεραπευτών κ.α.) να εντοπίσουν μαθησιακές δυσκολίες σε παιδιά που προέρχονται από αστικές και αγροτικές περιοχές της Κρήτης. Το έργο θα αξιοποιήσει τις δομές τις τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να προσεγγίσει γονείς παιδιών που φοιτούν στις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού σχολείου, προκειμένου να εφαρμόσει δωρεάν, σύντομες, διεπιστημονικές και εξατομικευμένες παρεμβάσεις για την υποστήριξη του παιδιών και της οικογένειάς τους.

Οι συναντήσεις οδήγησαν σε γόνιμη συζήτηση με μοναδικό σκοπό την ουσιαστική υποστήριξη των παιδιών του Νομού Λασιθίου, που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες καθώς και των οικογενειών τους.