Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Αθανάσιου Κυριαζή στο Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΕΛΜΕΠΑ

Το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 06 Απριλιου 2023 ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Αθανάσιος Κυριαζής, συνοδευόμενος από τον κ. Αντώνη Παπαδερακη, αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Κοινοτομιας και Κοινωνικής Οικονομιας της Περιφέρειας Κρήτης και την κ. Χρυσή Δασκαλάκη, επικεφαλής της Δνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης. Ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης παρουσίασε την αξιοσημείωτη πορεία του ιδρύματος στην έρευνα και την καινοτομια.
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου LaHeRS, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του προσομοιωτή οδήγησης και των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ενημερώθηκε σχετικά με τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιεί το εργαστήριο σε μαθητές, σχολικές μονάδες της Κρήτης, συλλόγους και ομάδες επαγγελματιών.
Επιπλέον, ο κ. Κυριαζης ενημερώθηκε για καινοτόμα προγράμματα και υπηρεσίες που παρέχει το εργαστήριο στην κοινότητα. Ξεχωριστό ενδιαφέρον προκάλεσε το πρόγραμμα ομαδικής συμβουλευτικής σε ανήλικους παραβάτες που προσφέρει το εργαστήριο σε συνεργασία με την Εισαγγελία Ηρακλείου καθώς και η πειραματική έρευνα για την επίδραση των φαρμάκων στην οδηγική ικανότητα και επάρκεια.
Περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη μπορείτε να βρείτε στο κανάλι και στη σελίδα του ιδρύματος https://hmu.gr/episkepsi-toy-genikoy-grammatea-ereynas…/

research #innovation #safety #drivingsimulator #roadsafety #education