Δήμος Ρεθύμνης (2)

Ημερίδα για την ένταξη στην αγορά εργασίας και την προώθηση της απασχόλησης

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, στο «Σπίτι του Πολιτισμού», από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ρεθύμνου, την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνου, η ενημερωτική συνάντηση παρουσίασης σε κάθε ενδιαφερόμενο της καινοτόμας πλατφόρμας Προώθησης της Απασχόλησης (https://mentoring.sw.hmu.gr/). Μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΕΠΑ για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης ως συνοδευτικό μέτρο του προγράμματος ΤΕΒΑ το οποίο ωστόσο εξελίχθηκε σε ένα πολύ εύκολο και χρήσιμο εργαλείο εύρεσης εργασίας και απόκτησης εργασιακής καθοδήγησης. Η πλατφόρμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό αλλά και ανθρώπους που αναζητούν εργασία. Η χρήση της πλατφόρμας είναι δωρεάν για όλους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εργοδότες, άνεργοι, επιχειρηματίες, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, αλλά και ιδιώτες από την ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την πλατφόρμα. Μεταξύ των εισηγητών ήταν ο κ. Λάμπρος Καμπουράκης, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύνδεση της πλατφόρμας με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό κοινωνικής και εργασιακής ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης, η κ. Μαρία Παπαδακάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ, η οποία ως επιστημονικά υπεύθυνη του έργου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και την φιλοσοφία της πλατφόρμας, στα καινοτόμα χαρακτηριστικά της και στις ανάγκες που καλύπτει στην Περιφέρεια Κρήτης καθώς και στις προοπτικές εξέλιξης και αξιοποίησης της, ο κ. Γεώργιος Μαρακάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ αναφέρθηκε στις δυνατότητες πρακτικής εφαρμογής και στο ανθρώπινο δυναμικό που υποστηρίζει την πλατφόρμα μεταξύ των οποίων και την σύνδεση της πλατφόρμας με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, και η κ. Αικατερίνη Σπυριδάκη, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, η οποία πραγματοποίησε επίδειξη της πλατφόρμας για την εξοικείωση των παρευρισκομένων με τη χρήση της.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η κ. Μαίρη Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, αντιδήμαρχος Παιδείας-Κοινωνικής Πολιτικής Ρεθύμνου, η κ. Μαρία Καββάλου – προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνης, ο κ. Μανώλης Τσακαλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου και ο κ. Εμμ. Ψαρουδάκης Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Αφίσα εκδήλωσης

Φωτογραφικό υλικό

Δράσεις Προβολής & Διάχυσης

https://www.cretalive.gr/kriti/enimerotiki-synantisi-sto-rethymno-gia-tin-platforma-mentoring

https://www.cretanews.eu/kriti/platforma-gia-auxisi-tis-apascholisis-parousiazei-i-perifereia-kritis/

https://coupaki.gr/more/topikes-eidiseis/synantisi-gia-tin-platforma-mentoring-sto-rethymno

https://www.crete.gov.gr/enimerotiki-synantisi-gia-tin-kainotoma-platforma-eyresis-ergasias-kai-ergasiakis-kathodigisis-mentoring-apo-tin-perifereia-kritis-amp-amp-to-elmepa-sto-rethymno-tin-deytera-15-ma-oy/