Ατομικές Συνεδρίες Κοινωνικής & Εργασιακής Καθοδήγησης

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και με τη στήριξη των Δήμων της ΠΕ Ηρακλείου, υλοποίησαν δράσεις για την ψυχοκοινωνική στήριξη των κατοίκων, στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019». Οι δράσεις ξεκίνησαν το Μάρτιο 2021 και περιελέμβαναν τα παρακάτω:

Ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη

Οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετώπιζαν στην καθημερινότητά τους. Η υποστήριξη παρέχονταν μέσα από ατομικές συνεδρίες από έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, επιστημονικούς συνεργάτες του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Οι συναντήσεις συνέβαλαν επίσης στην εκμάθηση δεξιοτήτων επικοινωνίας, την αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, τη διαχείριση αγχογόνων καταστάσεων στην οικογένεια και την ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης συγκρούσεων.


Εργασιακή συμβουλευτική / καθοδήγηση

Ομάδα έμπειρων επαγγελματιών υποστήριξε τους ενδιαφερόμενους μέσω της πλατφόρμας εργασιακής καθοδήγησης και προώθησης της απασχόλησης, με στόχο την ένταξη ή την επανένταξη τους στην εργασία μέσα απο: α) την οργάνωση των εργασιακών τους προσόντων, β) την αντιστοίχιση του εργασιακού τους προφίλ με πρόσφορες εργασιακές επιλογές, γ) τη διασύνδεση με έμπειρους επαγγελματίες (μέντορες) απο διάφορους τομείς (π.χ. οικονομίας, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού κ.α.), δ) τη σύντομη μαθητεία δίπλα στους μέντορες με στόχο τη μύησή τους σε νέα εργασιακά περιβάλλοντα ή την εξειδίκευσή τους σε τομείς ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ όλων των Δήμων της ΠΕ Ηρακλείου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε μια ή περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις, μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αφίσα – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ηλεκτρονική Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Δράσεις Προβολής & Διάχυσης

https://flashnews.gr/post/452583/dwrean-draseis-psyxologikhs-yposthrikshs-ergasiakhs-symboyleytikhs-koinwnikhs-kathodhghshs/