Ημέρες Καριέρας 2022: Ενημερωτικές Συναντήσεις για τους ωφελούμενους

Το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ΕΛΜΕΠΑ, συμμετείχε στις Ημέρες Καριέρας (Career Days) που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας στις 3-4 Νοεμβρίου 2022, στο Κλειστό Γυμναστήριο “Μάρκος Καραναστάσης”.

Στελέχη του Εργαστηρίου ήρθαν σε επαφή με επιχειρήσεις, φορείς, τελειόφοιτους και απόφοιτους του ΕΛΜΕΠΑ και τους ενημέρωσαν για την πλατφόρμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων https://mentoring.sw.hmu.gr, ενός καινοτόμου εργαλείου που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ για να υποστηρίξει την ένταξη και επανένταξη των ωφελούμενων στην εργασία μέσα απο: α) την οργάνωση των εργασιακών τους προσόντων, β) την αντιστοίχιση του εργασιακού τους προφίλ με πρόσφορες εργασιακές επιλογές, γ) τη διασύνδεση με έμπειρους επαγγελματίες (μέντορες) απο διάφορους τομείς (π.χ. οικονομίας, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού κ.α.), δ) τη σύντομη μαθητεία δίπλα στους μέντορες με στόχο τη μύησή τους σε νέα εργασιακά περιβάλλοντα ή την εξειδίκευσή τους σε τομείς ενδιαφέροντος.

Η πλατφόρμα προσέλκυσε το υψηλό ενδιαφέρον επιχειρήσεων καθώς και ατόμων που αναζητούσαν εργασία και πραγματοποιήθηκαν πολλές νέες εγγραφές χρηστών. Με αφορμή το υψηλό ενδιαφέρον δρομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, η διασύνδεση της πλατφόρμας με ιστότοπους φορέων και επιχειρήσεων ώστε να είναι προσβάσιμη από τα μέλη τους.

Φωτογραφικό υλικό

Δράσεις Προβολής & Διάχυσης