2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2024, στο ξενοδοχείο Galaxy στο Ηράκλειο Κρήτης, θα διεξαχθεί το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες: οικογένεια- σχολείο – ενηλικίωση – κοινότητα». Το συνέδριο έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης της διαδικτυακής διημερίδας με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Σχολείο – Οικογένεια- Κοινότητα» και έχει διασφαλίσει τη συμμετοχή έμπειρων επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να υπογραμμίσει την ξεχωριστή σημασία που έχει η διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ των ειδικοτήτων στην έγκυρη ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών και των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, καθώς και στον σχεδιασμό στοχευμένων ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων σε ολόκληρη την οικογένεια. Φιλοδοξούμε να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι η έγκαιρη ανίχνευση από διεπιστημονική ομάδα σε συνδυασμό με στοχευμένη παρέμβαση σε ολόκληρη την οικογένεια μπορεί να κάνει την διαφορά στην ζωή των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες τόσο όσον αφορά στις εκπαιδευτικές επιδόσεις όσο και στην κοινωνικοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Το συνέδριο προσφέρει τη δυνατότητα σε έμπειρους και νέους ερευνητές και επαγγελματίες να παρουσιάσουν τις θέσεις και έρευνά τους πάνω σε επίκαιρα ζητήματα στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση.

Το συνέδριο πρόκειται να φιλοξενήσει:

  • Προφορικές ανακοινώσεις
  • Αναρτημένες ηλεκτρονικές ανακοινώσεις (e-poster)
  • Εργαστήρια (Workshops)
  • Ειδική Συνεδρία Νέων Επιστημόνων
  • Θα δημοσιευτούν πρακτικά του συνεδρίου

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας ανήκει στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Το Εργαστήριο LaHeRS στοχεύει στην προαγωγή της υγείας, της ψυχικής υγείας και της ευημερίας των ατόμων και των κοινοτήτων, μέσω της εκπαίδευσης, της έρευνας, της παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής φροντίδας, και της συμμετοχής στη χάραξη πολιτικής. Στο πλαίσιο των στόχων του εργαστηρίου λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια η Κινητή Μονάδα του Προγράμματος “Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ”, η οποία έχει προσφέρει πολύπλευρα τους μαθητές και τις οικογένειες σε απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης.

Ινστιτούτο Μελετών & Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (ΙΜΕΓΕΕ)

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, επιστημονικός φορέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, έχει ως έναν από τους βασικούς σκοπούς του την ερευνητική, αναπτυξιακή και εκπαιδευτική δραστηριότητα καθώς και την αξιοποίηση αποτελεσμάτων Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και μεθόδων, εργαλείων και τεχνικών σε θέματα Eιδικής Aγωγής και Eκπαίδευσης.

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ιατρούς σχετικών ειδικοτήτων όπως παιδοψυχιάτρους και παιδονευρολόγους καθώς και ερευνητές και φοιτητές των αντίστοιχων γνωστικών πεδίων. Το παρόν συνέδριο επιδιώκει να παρουσιάσει ένα μοντέλο διεπιστημονικής συνεργασίας όλως των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων και να συζητήσει τις νέες εξελίξεις στο χώρο της ειδικής αγωγής και των μαθησιακών δυσκολιών, να παρουσιάσει καινοτόμες μεθόδους εξ’ αποστάσεως στήριξης των οικογενειών, σύγχρονα εργαλεία και καλές πρακτικές από το χώρο της τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης. Το συνέδριο θα έρθει επίσης να συζητήσει τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την στήριξη των υφιστάμενων εκπαιδευτικών δομών καθώς και τη διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών και φορέων που εξυπηρετούν τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Επίσης, φιλοδοξεί να συμβάλει στη διατύπωση επίκαιρων προτάσεων για τις ανάγκες ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού σε θέματα έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης των μαθησιακών δυσκολιών και της στοχευμένης ψυχοκοινωνικής στήριξης των οικογενειών αυτών των μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών.

Το συνέδριο έχει διασφαλίσει τη συμμετοχή έμπειρων προσώπων από διάφορους τομείς της εκπαίδευσης, των ανθρωπιστικών επιστημών και των επαγγελμάτων υγείας, οι οποίοι θα συζητήσουν τα νέα δεδομένα υπό το πρίσμα της ειδικότητας τους.

ΦΑΙΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Παιδαγωγικής των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες,
Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΟΥΖΑΚΗ


Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ


Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήμα Ψυχολογίας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΕΛΛΗ

Συριοπούλου-Δελλή Χριστίνα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Διευθύντρια ΠΜΣ
στις «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Καθηγητής Ψυχολογίας ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ, Δ/ντής ΠΜΣ “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση”, Δ/ντής Εργαστηρίου Κοινωνικής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΤΡΑ


Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας
Τμήμα Ψυχολογίας
Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΑΚΗ

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
Επιστημονικά Υπεύθυνη
Κινητής Μονάδας Μαθησιακών Δυσκολιών ΕΛΜΕΠΑ

ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μεταδιδακτορικός ερευνητής Γλωσσολογίας, Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΥΣΗ

Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής
Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ- ΣΧΟΛΕΙΟ – ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

  1. ΕΡΕΥΝΑ & ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
  2. ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
  3. ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
  4. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
  5. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  7. ΔΙΑΓΝΩΣΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
  8. ΠΡΟΛΗΨΗ & ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
  9. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ & ΗΓΕΣΙΑ
  10. ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
  11. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
  12. ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ & ΝΕΩΝ
  13. ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ*

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

  • Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου καλούνται να υποβάλλουν την περίληψη της πρότασής τους έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024.
  • Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κρίσης θα γίνει στις 02 Μαρτίου 2024.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Για την κατοχύρωση της συμμετοχής στο επιστημονικό πρόγραμμα, πρέπει τουλάχιστον ένας συγγραφέας από κάθε εργασία να πραγματοποιήσει εγγραφή στο συνέδριο.

Η εγγραφή στο συνέδριο περιλαμβάνει:

  • Παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος
  • Έντυπο συνεδριακό υλικό (τελικό πρόγραμμα)
  • Ηλεκτρονικό βιβλίο εργασιών
  • Διαλείμματα καφέ
  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης

Για on-line εγγραφές χρησιμοποιήστε το παρακάτω πλαίσιο.

Θα πραγματοποιούνται εγγραφές και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Σας ενημερώνουμε ότι ως καταληκτική ημερομηνία έγκαιρης εγγραφής για το Συνέδριο ορίζεται η 10η Μαρτίου 2024. Το κόστος συμμετοχής πρέπει να καταβληθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία στον λογαριασμό:

ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για την επιβεβαίωση της εγγραφής απαιτείται η εξόφλησή της. Το αντίτιμο της συμμετοχής στο συνέδριο δεν επιστρέφεται.

Πιστοποιητικό παρακολούθησης

Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης θα αποσταλούν ηλεκτρονικά από τη γραμματεία του Συνεδρίου σε όλους/ες τους/τις εγγεγραμμένους/ες συνέδρους.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Galaxy Hotel Iraklio 5* | Λ. Δημοκρατίας 75 – 71306 Ηράκλειο Κρήτης | T. +30 2810 238812 | F. +30 2810 211211 E. banquet@economouhotels.com | W. www.economouhotels.com

Οι παρακάτω ειδικές τιμές διαμονής ισχύουν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

  • Για τους σκοπούς της προώθησης και προβολής του Συνεδρίου, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω :
  • Θα λαμβάνονται φωτογραφίες από τις αίθουσες και τους δημόσιους συνεδριακούς χώρους (όπου λαμβάνουν χώρα τα διαλείμματα και τα γεύματα, στους χώρους της γραμματείας, κ.λπ.).
  • Θα βιντεοσκοπηθούν όλες οι συνεδρίες του Πανελληνίου Συνεδρίου.
  • Οι συνεδρίες ενδέχεται να προβληθούν στο διαδίκτυο σε ζωντανή μετάδοση (live streaming).
  • Μετά το πέρας του Συνεδρίου τα βίντεο με τις παρουσιάσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα των συνδιοργανωτών.

Α’ Ανακοίνωση Συνεδρίου

Στις 29-31 Μαρτίου 2024, σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης της διαδικτυακής διημερίδας με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Σχολείο – Οικογένεια- Κοινότητα», θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης το Πανελλήνιο Υβριδικό Συνέδριο με θέμα «Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες: οικογένεια- σχολείο – ενηλικίωση – κοινότητα».

https://e-wall.net/52950/2o-panellinio-synedrio-me-thema-eidikes-ekpaideftikes-anagkes-oikogeneia-scholeio-enilikiosi-koinotita

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με την εγγραφή σας στο Συνέδριο, την υποβολή περιλήψεων και τις χορηγικές δυνατότητες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Συνεδρίου:

Τηλ: 2810379241 E-mail: lahers@hmu.gr

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το e-mail σας (απαραίτητο)

    Θέμα

    Το μήνυμά σας (απαραίτητο)