Δήμος Μαλεβιζίου

Ημερίδα για την εργασιακή ένταξη ευάλωτων ομάδων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της Πλατφόρμας Εργασιακής Καθοδήγησης και Προώθησης της Απασχόλησης, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στην Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας Δήμου Μαλεβιζίου.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Καμπουράκη Λάμπρο Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete, την κ. Παπαδακάκη Μαρία Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και επιστημονικά υπεύθυνη του έργου, τον κ. Μαρκάκη Γεώργιο Καθηγητή Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και την κ. Σπυριδάκη Αικατερίνη Υποψήφια Διδάκτωρ του ΕΛΜΕΠΑ.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν η κα. Μαρίνα Βογιατζή, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Εθελοντισμού και Επιχείρησης, η κ. Τερζίδου Μαρία Προϊσταμένη Τμήματος-Κοινωνική Υπηρεσία, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, και άλλα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και ωφελούμενοι του προγράμματος επισιτιστικής και υλικής βοήθειας ΤΕΒΑ.
Η συγκεκριμένη πλατφόρμα δημιουργήθηκε απο το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και εντάσσεται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018–2019». Η πλατφόρμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, την εργασιακή καθοδήγηση ανέργων και ατόμων που επιθυμούν να αλλάξουν τομέα απασχόλησης καθώς και την προώθηση της απασχόλησης μέσω έξυπνης, στοχευμένης και γρήγορης αντιστοίχισης εργοδοτών που αναζητούν άτομα για εργασία και υποψήφιων εργαζομένων, με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στο https://mentoring.sw.hmu.gr και προσβάσιμη ΔΩΡΕΑΝ για όλους.
Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση δημιούργησαν λογαριασμό στην πλατφόρμα με την υποστήριξη των στελεχών του ΕΛΜΕΠΑ και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους, καθώς μέσα απο την πλατφόρμα τους δόθηκε η δυνατότητα, μέσα απο λίγες ερωτήσεις να γνωρίσουν τον εργασιακό τους τύπο και να διαπιστώσουν ποιά επαγγέλματα τους ταιριάζουν. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου, οι οποίοι εξέφρασαν τις θετικές εντυπώσεις τους και την έκπληξή τους για τις εντυπωσιακές δυνατότητες που έχει το εργαλείο αυτό, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας απο την αναζήτηση προσωπικού.
Πληροφορίες για την πλατφόρμα στα τηλ.: 2810 379241, 379516, 379528, 379514 και στη σελίδα https://mentoring.sw.hmu.gr

Αφίσα εκδήλωσης

Φωτογραφικό υλικό

Δράσεις Προβολής & Διάχυσης

https://www.patris.gr/2023/04/27/kriti-mia-platforma-mentoring-gia-tin-ayxisi-tis-apascholisis/

https://www.kriti24.gr/enimerotiki-synantisi-gia-tin-kainotoma-platforma-eyresis-ergasias/

https://fonimaleviziou.gr/2023/05/08/ekdilosi-gia-tin-ergasiaki-kathodigisi-kai-tin-proothisi-tis-apascholisis-sto-dimo-maleviziou/

https://neamatia.gr/tsalikaki-paroysiazetai-kainotomos/

https://iraklionews.gr/168742-enimerotiki-synantisi-perifereias-kritis-kai-ellinikoy-mesogeiakoy-panepistimioy-gia-tin-platforma-mentoring/