Δήμος Ηρακλείου (1)

Ημερίδα για την εργασιακή ένταξη και την προώθηση της απασχόλησης

Νέα δεδομένα, Προτεραιότητες και Προκλήσεις που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, 16:00-21:00, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στο πλαίσιο του έργου “Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019“.

Συν διοργάνωση: Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της πολλά υποσχόμενης πλατφόρμας Ανάπτυξης Δεξιοτήτων του ΕΛΜΕΠΑ https://mentoring.sw.hmu.gr, ενός καινοτόμου εργαλείου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που έχει στόχο την κοινωνική και εργασιακή υποστήριξη των ατόμων που ενδιαφέρονται να έχουν μια εξατομικευμένη εργασιακή καθοδήγηση και πρόσβαση σε ευκαιρίες απασχόλησης με γρήγορο, στοχευμένο και απλοποιημένο τρόπο. Η ημερίδα περιελάμβανε και βιωματικό εργαστήριο για την άμεση εκπαίδευση και εξοικείωση των ωφελουμενων του προγράμματος ΤΕΒΑ με το περιβάλλον της πλατφορμας.

Μεταξύ άλλων, αξίζει να αναφερθούν οι σημαντικές παρουσιάσεις από εκπροσώπους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις στην απασχόληση καθώς και σχετικά με τις προκλήσεις που συναντούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ένταξη και επανένταξη των άνεργων στην αγορά εργασίας. Τέλος, στην ημερίδα συζητήθηκε η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του θεσμού της μαθητείας από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης. Σημαντική ήταν η αναφορά στο νέο τοπίο στην εκπαίδευση και κατάρτιση από το επικεφαλής του Τομέα Συστημάτων και Κατάρτισης (ΕΕΚ) του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης CEDEFOP.

Αφίσα εκδήλωσης

Φωτογραφικό υλικό

Δράσεις Προβολής & Διάχυσης

https://www.newshub.gr/el/kriti/ergasiaki-kathodigisi-dia-vioy-mathisi-kai-entaxi-stin-agora-ergasias-nea-dedomena-proteraiotites-kai-prokliseis-1