Μέλη

Διευθύντρια εργαστηρίου

Η Μαρία Παπαδακάκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Έχει αποκτήσει το πρώτο της πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία, έχει Μάστερ στη Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (MPH), και κατέχει διδακτορικό τίτλο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η κ. Παπαδακάκη είναι Δ/ντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (ΦΕΚ 2461/16.11.2015) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (LaHeRS, https://lahers.hmu.gr/). Απο το 2020 διατελεί Πρόεδρος του Τομέα Πρόληψης Τραύματος και Προαγωγής της Ασφάλειας στην ΕυρωπαΪκή Ένωση Δημόσιας Υγείας (EUPHA INJ). Απο το 2021 συμμετέχει ως εκλεγμένο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (EPFC AdBoard). Έχει διατελέσει μέλος της 7μελούς Ειδικής Επιστημονικής Ομάδας που συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας για τη Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΔΥ1δ/71967 / 31-07-2013). Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ) (ΦΕΚ. 646/Β/19.04.2011). Διετέλεσε για πολλά έτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Αντιπρόεδρος, Ταμίας) του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης. Είναι πιστοποιημένη αξιολογητής του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και αξιολογητής στα Ευρωπαϊκά προγράμματα “Horizon 2020″ “Grundvig” και “Study Visits”. Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικά υπεύθυνη και ως εταίρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. (FP6, FP7, LdV, DG MOVE, Πρόγραμμα Υγείας – EAHC, DAPHNE, COST). Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την Ενδοοικογενειακή Βία. Ορίστηκε ως εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδα στην Επιτροπή Διαχείρισης του έργου «COST Action TU1001». Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 60 άρθρα (h-index=22.0), σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, με υψηλό δείκτη απήχησης, για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την ενδοοικογενειακή βία, την υγεία μετακινούμενων πληθυσμών, την πρόληψη του τραυματος και την προαγωγή της ασφάλειας και άλλα θέματα στο χώρο των επιστημών υγείας και κοινωνικής φροντίδας

Μέλη εργαστηρίου

O Γεώργιος Μαρκάκης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας. Είναι απόφοιτος Μαθηματικός του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών (1984). Έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα του από το Πανεπιστήμιο Πατρών στο αντικείμενο Μη Συμβατική Ανάλυση, Πιθανότητες και Ασαφή Σύνολα (1990). Το διάστημα 1993-1998 ήταν Διδάσκων ΠΔ407 και Εντεταλμένος Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και δίδασκε το μάθημα Βιομετρία σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Επίπεδο. Από το 1998 είναι μέλος ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης). Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Επίσης συμμετείχε σε τουλάχιστον 10 ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ. Από αυτά στα 2 ήταν Επιστημονικός Υπεύθυνος. Στο Τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας διετέλεσε Προϊστάμενος για 8 χρόνια καθώς επίσης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ε.Π. ΤΕΙ Κρήτης για 6 χρόνια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με εφαρμογές της Στατιστικής σε Βιολογικές, Γεωπονικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Ο Δρ Ιωάννης Ελ. Χλιαουτάκης είναι Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης και επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας. Υπήρξε προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας από το 2004 έως το 2006 και από το 2009 έως σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας στο ΤΕΙ Κρήτης. Από το 2005 είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Επαγγελματική & Περιβαλλοντική Υγεία – Διαχείριση & Οικονομική Αποτίμηση» που οργανώνει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας του ΤΕΙ Κρήτης. Υπήρξε διευθυντής σπουδών του προγράμματος «Φύλο & Ισότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Π. «Εκπαίδευση») από το 2005 μέχρι το 2009. Ορίστηκε ως εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχείρισης του έργου «COST 357 PRO Helmet”. Από το 2005 διδάσκει «Μεθοδολογία της έρευνας» σε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα που διοργανώνει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Επαγγελματική & Περιβαλλοντική Υγεία – Διαχείριση & Οικονομική Αποτίμηση» και «Διαχείριση του Στρες και Προαγωγή Υγείας». Στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, διδάσκει: 1) «Πρόληψη και Παραβατικότητα», 2) «Μέθοδοι Έρευνας και Μεθοδολογία» και 3) «Κοινωνιολογία των Θεσμών». Έχει συμμετάσχει σε 21 εθνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα και σε διάφορες ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενες πολυσχιδείς μελέτες (LdV, DAPHNE, COST, DG MOVE). Έχει εμπλακεί ενεργά σε έρευνες για την ενδοοικογενειακή βία και υπήρξε ο κύριος ερευνητής τριών μελετών στον πληθυσμό, για την ενδοοικογενειακή βία, τη σεξουαλική κακοποίηση, και την υγεία των εφήβων (2004-2007). Ως μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δικτύων, υπήρξε επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη χρήση προφυλακτικών μέσων (1994-1997), μέλος της ερευνητικής ομάδας για τον HIV/AIDS (1995-1997), μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου για την ολοκλήρωση της εφηβείας (1995-1998), και μέλος ενός ευρωπαϊκού δικτύου κοινωνικής εργασίας για τη Συνοριακή Διέλευση της Πορνείας και των παραγόντων κινδύνου για τον ιό HIV (1995-1998).

Επιστημονικοί συνεργάτες

H Γεωργία Σ. Τζαμαλούκα είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην κοινωνική ψυχολογία. Είναι εξωτερική συνεργάτης του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες. Έχει δημοσιεύσει τα άρθρα της στον ελληνικό τύπο και σε διεθνή περιοδικά. Κύριο πεδίο της έρευνάς της είναι ο τομέας της διακινδύνευσης κατά την οδήγηση, οι οργανωτικοί κίνδυνοι στο εργασιακό περιβάλλον καθώς και θέματα φύλου και ταυτότητας. Η Δρ Τζαμαλούκα είναι μέλος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 1 (Athens Synthesis Centre) ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Αναζήτηση ανδρικής ταυτότητας: Τι είναι ομοφυλοφιλία;» από τις εκδόσεις Κάκτος και έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο «Οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι: Η ψεύτικη αδιαφορία» της Γαλλίδος συγγραφέως Virginie Mouseler (εκδόσεις Παπαζήση).

Η κ. Σταυρούλα Λιόλιου είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ψυχολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσσαλονίκης (2008) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων από το Πανεπιστήμιο του Λέιντεν, Ολλανδία (2013). Έχει ολοκληρώσει κύκλο εξειδίκευσης στην Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρίες από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2010), ενώ παρακολούθησε εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στα Χανιά (2014-2016). Από τον Σεπτέμβριο του 2014 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ως συνεργάτιδα σε ευρωπαϊκά προγράμματα (Wom-Power, Commun-Aid), σε προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στην κοινότητα και σε σχολεία και αποτελεί κύριο μέλος της ερευνητικής ομάδας. Από το σχολικό έτος 2015-2016 εργάζεται συστηματικά στην εκπαίδευση ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό κυρίως στην αξιολόγηση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η κ. Νεκταρία Πεδιώτη είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης. Κατέχει δυο μεταπτυχικούς τίτλους στα γνωστικά αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Ειδικής Αγωγής. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και εργαστηριακή συνεργάτιδα του ίδιου Τμήματος από το 2006 έως και σήμερα. Από το 2019 αποτελεί μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΕΛΜΕΠΑ. Έχει 20ετή εμπειρία ως κοινωνική λειτουργός σε διαφορετικές ομάδες πληθυσμού και περιβάλλοντα, καθώς και στην εκπαίδευση.

Η κ. Κουνάλη Βασιλική είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Κοινωνικης Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Η κ. Κουνάλη ολοκλήρωσε τις προπτυχιακες σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης το 2017 και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Σχολική/ Εκπαιδευτική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου (2020). Έχει ειδικευτεί στη Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία και την Παιγνιοθεραπεία και συνεχίζει να εκπαιδεύεται στους παραπάνω τομείς. Επιπλέον, Έχει εξειδικευτεί στη Συμβουλευτική Κακοποιημένων Γυναικών και Θυματων ενδοοικογενειακής βίας(Disco, 2019), την Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρίες ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Δυσκολίες και στη γραφή Braille από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2020) και είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Επίσης, εξειδικεύεται στη διαγνωστική αξιολόγηση, διαχείριση και αντιμετώπιση περιπτώσεων νηπίων, παιδιών και εφήβων που παρουσιάζουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) από τη Μονάδα Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, Α’ Παιδιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην χορήγηση και ερμηνεία του MMPI®-2 Πολυφασικό Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Minesota. Έχει εργαστεί στην Ψυχιατρική κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης (2017-2018), από το 2018 έως το 2020 εργάστηκε στον τομέα Αναδοχών και Υιοθεσιών στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Π.Ε. Ηρακλείου. Παράλληλα από το 2018 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, ως συνεργάτιδα σε ευρωπαϊκά προγράμματα και προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στην κοινότητα και στο σχολείο. Το 2020-2021 ανέλαβε, ως υπεύθυνη Ψυχολόγος στην Περιφέρεια Κρήτης, το προγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αφορά στη μείωση της σχολικής διαρροής και την ενίσχυση της εκπαίδευσης σε κοινότητες Ρομά και από το 2020 έως σήμερα εργάζεται στην εκπαίδευση ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.

Κυριακή Βαγιωνάκη
Κοινωνική λειτουργός, MSc
Επιστημονική Συνεργάτιδα LaHeRS
Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ε-mail: kikivagionakis@gmail.com

Η Κυριακή Βαγιωνάκη ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Κοινωνική Εργασία στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) το 2020. Στη συνέχεια, απέκτησε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα στη Δημόσια Υγεία με ειδίκευση στη Δημόσια Υγεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, αποφοιτώντας το 2022.

Από το 2020, η Κυριακή είναι ενεργό μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του ΕΛΜΕΠΑ. Η επαγγελματική της εμπειρία επικεντρώνεται σε θέματα ασφάλειας μεταξύ παιδιών και νέων, καθώς και στην παροχή προγραμμάτων συμβουλευτικής σε ανήλικους δράστες. Η Κυριακή είναι ενεργή στην έρευνα για την ασφάλεια, καθώς και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινοτικών παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των ευάλωτων πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής κακοποίησης, της νεανικής επιθετικότητας, της διαχείρισης της πληροφοριοδημίας κ.α.

Η Άννα Μανιδάκη είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας με ειδίκευση στην Επιδημιολογία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. H Δρ. Μανιδάκη έχει συμμετάσχει σε προγράμματα διεθνών και ευρωπαϊκών φορέων δημόσιας υγείας, και διαθέτει πολυετή εμπειρία ως επιστημονικός και ερευνητικός συνεργάτης του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Έχει πολυετή εθελοντική εργασία σε εθελοντικά προγράμματα και οργανώσεις συμμετέχοντας σε δράσεις για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, καθώςκαι στον σχεδιασμό και συντονισμό δράσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Είναι Διαπιστευμένη Practitioner Coach (IAPC&M), μέλος του Διεθνούς Φορέα International Authority for Professional Coaching & Mentoring (IAPC&M), και έχει επιμορφωθεί στους τομείς του coaching σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης, health coaching, καριέρας και mentoring (University of Yale, Imperial College London, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Aegean College, κ.α.). Από το 2021 ανήκει στην ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα σχετικά με το επιστημονικά τεκμηριωμένο coaching (evidence-based coaching), το health coaching, και τις δεξιότητες ζωής και απασχολησιμότητας.

Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εξειδίκευση στην κοινωνική πολιτική. Διαθέτει, επίσης, μεταπτυχιακούς και βασικούς τίτλους σπουδών από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών αντίστοιχα. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, υπότροφος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει μαθήματα, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Διαθέτει τέλος μακρόχρονη ερευνητική εμπειρία (σε διεθνή, ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα), με τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντά του να επικεντρώνονται στα θέματα σχετικά με την εργασία, την κοινωνική πολιτική και την κοινωνική ποιότητα.

Ο Βαγγέλης Τζούκας είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Αθλητικές Σπουδές. Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία). Έχει διδάξει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών και στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΠΔ 407/80) και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες για την σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία και για ζητήματα κοινωνιολογίας της βίας. Είναι συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των βιβλίων: Οι οπλαρχηγοί του ΕΔΕΣ στην Ήπειρο 1942-44. Τοπικότητα και πολιτική ένταξη, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Αθήνα, 2013, Το φάντασμα του ναζισμού, Μυθολογία και σαγήνη του Τρίτου Ράιχ από την προπολεμική περίοδο έως τις μέρες μας, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Αθήνα, 2016, O ΕΔΕΣ 1941-45 (μια επανεκτίμηση), Αλεξάνδρεια, 2017, Ανταρτοπόλεμος (επαναστάτες, παρτιζάνοι, μαχητές), εκδόσεις ΕΑΠ, Αθήνα, 2019 και Όταν ξέσπασε η βία. Μελέτες και Δοκίμια για τη δεκαετία 1940-1950, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 2020.

Η Χριστοφορίδη Ειρήνη είναι Υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Έχει ερευνητική εμπειρία στο χώρο της υγείας και της κρητικής διατροφής, καθώς και στην ποιοτική έρευνα. Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού, που έχει εφαρμοστεί ή εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε σχολικές μονάδες και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης. Έχει πολύχρονη εμπειρία σε περιβαλλοντικές δράσεις, και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σε συνεργασία με ΜΦΙ, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία και ομάδες ή Συλλόγους με κοινωνικό χαρακτήρα. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και ενηλίκων. Επίσης, έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης για την κοινωνική/συναισθηματική ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα παιδιών και εφήβων στις ημέρες Covid-19, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας/Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, σε συνεργασία με τον φορέα Α.μ.Κ.Ε. «ΙΑΣΩΝ» και την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κ. Παγώνα Μαραγκάκη είναι κοινωνική λειτουργός. Έχει αποκτήσει το πρώτο της πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία (2002), έχει Μάστερ στη Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (2011), καθώς και πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2015). Ήταν εργαστηριακή συνεργάτιδα του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας από το 2007 έως το 2014. Εργάζεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου αναπτύσσοντας δράσεις σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και εποπτείας εθελοντικού δυναμικού και πολιτών με στόχο την προετοιμασία και ετοιμότητα σε καταστάσεις κρίσης. Επίσης, στο παρελθόν, έχει εργαστεί στο ΚΑΠΗ Δήμου Ηρακλείου (2002-2004) και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού (2004-2007). Από το 2014 είναι μέλος της ομάδας του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας.