Συμμετοχή του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας σε συνάντηση εργασίας για την πρόληψη της διαδικτυακής παρενόχλησης – κακοποίησης παιδιών και εφήβων στην Περιφέρεια Κρήτης

Screenshot

Με αφορμή την εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης παιδιών και εφήβων, η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2024 παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Ισότητας, Γωγώς Μηλάκη. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του «Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των φύλων 2023-2025» και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Ψυχολόγος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.Α.Σ., Δρ. Γιώργος Νάκος, η Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας Ηρακλείου, Αγγελική Μπερνιδάκη, η Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Μαρία Παπαδακάκη και η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης Μερόπη Απελίδου. Από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας το παρών έδωσαν η Βιβή Φραγκοπούλου, συνεργαζόμενο μέλος του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ και η Μελιτίνη Χριστοδουλάκη, νομικός και υπεύθυνη επικοινωνίας της γραμμής Ηelp Line του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Η Περιφέρεια Κρήτης μέσα απο αυτή τη συνάντηση επιδιώκει τη δικτύωση των υπηρεσιών της με όλους τους φορείς σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων ως προς την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Screenshot