Δήμος Ηρακλείου (2)

Ημερίδα για την εργασιακή καθοδήγηση και προώθηση της απασχόλησης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων

Ενημερωτική συνάντηση για την πλατφόρμα Εργασιακής Καθοδήγησης και προώθησης της απασχόλησης πραγματοποιησε η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο επιμελητήριο Ηρακλειου στις 04 Απριλίου 2023.
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συναντήσεων και ημερίδων που πραγματοποιούν από κοινού, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε όλους τους δήμους της Κρήτης.
Σκοπός είναι η ενημέρωση και εξοικείωση των πολιτών, των στελεχών κοινωνικών υπηρεσιών και των εκπροσώπων επαγγελματικών συλλόγων και φορέων εργαζομένων και εργοδοτών, σχετικά με την πλατφόρμα Εργασιακής Καθοδήγησης-mentoring (https://mentoring.sw.hmu.gr/) που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους (ΤΕΒΑ).
Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης τη συνάντηση συντονισε ο κ. Καμπουράκης Λάμπρος, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και εκ μέρους του Ελληνικου Μεσογειακου Πανεπιστημιου (ΕΛΜΕΠΑ), η επιστημονικά υπεύθυνη, η κα Παπαδακάκη Μαρία, Αναπληρώτρια καθηγήτρια και Δ/ντρια Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφαλειας και η κ. Σπυριδάκη Αικατερίνη, Υποψήφια Διδάκτωρ, Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Σχολής Επιστημών Υγείας.
Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα της Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ Λάμπρος Βαμβακας, ο εντεταλμένος Σύμβουλος σε Ευρωπαϊκά θέματα Γιώργος Αλεξάκης, καθώς και εκπρόσωποι της ΔΥΠΑ, του Κοινωνικού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης, του τμήματος Απασχόλησης Δ/νσης Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης, των Δνσεων Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτητων, στελεχη κοινωνικων δομών των Δήμων της Κρήτης, του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, του Wonen Do Bussiness και άλλων ΜΚΟ.
Η πλατφόρμα, η χρήση της οποίας είναι δωρεάν για όλους, αναπτύχθηκε από το ΕΛΜΕΠΑ, και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης, αρχικώς ως συνοδευτικό μέτρο του ΤΕΒΑ, εξελίχθηκε σε ένα πολύ εύκολο και χρήσιμο εργαλείο εύρεσης εργασίας και απόκτησης εργασιακής καθοδήγησης, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό αλλά και ανθρώπους που αναζητούν εργασία.
Η πλατφόρμα λειτουργεί ως εξής: (α) εκείνος που αναζητά εργασία εγγράφεται και φτιάχνει με την επιλογή των κατάλληλων πεδίων, το δικό του προφίλ και (β) ο εργοδότης αντίστοιχα εγγράφεται, φτιάχνει το δικό του προφίλ, αλλά και το προφίλ του εργαζομένου που αναζητά. Με το κατάλληλο λογισμικό γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση των προφίλ που ταιριάζουν μεταξύ τους, και έτσι εργοδότης και υποψήφιος εργαζόμενος έρχονται άμεσα σε επικοινωνία για περαιτέρω συνεννόηση. Όπως τονίζεται, η πλατφόρμα στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης σε επίπεδο Κρήτης ως μέρος του Περιφερειακού Σχεδιασμού κοινωνικής και εργασιακής ένταξης.
Μεταξύ άλλων, η πλατφόρμα συμβάλλει και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και την εργασιακή καθοδήγηση, με απώτερο σκοπό την εύρεση εργασίας. Εθελοντές από διάφορα γνωστικά πεδία που έχουν αξιολογηθεί μέσω προσωπικής συνέντευξης, συμμετέχουν ως μέντορες και συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή.

Αφίσα εκδήλωσης

Φωτογραφικό υλικό

Δράσεις Προβολής & Διάχυσης

https://creta24.gr/enimerotiki-synantisi-irakleio-tin-kainotoma-platforma-eyresis-ergasias-ergasiakis-kathodigisis-mentoring/

https://www.skaikritis.gr/enimerotiki-synantisi-sto-irakleio-gia-tin-kainotoma-platforma-evresis-ergasias-kai-ergasiakis-kathodigisis-mentoring/

https://neamatia.gr/kainotoma-platforma-eyresis-ergasia/

https://newsbit.gr/synantisi-gia-tin-platforma-mentoring-tou-elmepa/

https://www.cretavoice.gr/enimerotiki-synantisi-gia-tin-platforma-evresis-ergasias-kai-kathodigisis-2/