Επίσκεψη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου “ΠΛΑΤΩΝ” στο Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΕΛΜΕΠΑ

Ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης προς Μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «ΠΛΑΤΩΝ» για τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), διοργάνωσε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας ΕΛΜΕΠΑ (https://career.hmu.gr/) σε μία περίοδο κατά την οποία κορυφώνεται το ενδιαφέρον και η αγωνία για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου των Υποψηφίων για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023.

Η συνάντηση εργασίας που είχε σαν θέμα: “Οι σπουδές και οι υποδομές του ΕΛΜΕΠΑ”, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Σεμιναρίων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ) στο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκε αρχικά μια σύντομη παρουσίαση του Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Νικόλαο Κατσαράκη, ενώ ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Φοιτητικής Μέριμνας & Δια Βίου Μάθησης, Καθηγητής Φώτιος Μαυροματάκης, οι Κοσμήτορες της Σχολών, οι Πρόεδροι των Τμημάτων συνέβαλαν στη διεξαγωγή της ενδιαφέρουσας συζήτησης που ακολούθησε βασισμένη στις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συμμετεχόντων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο ΕΛΜΕΠΑ τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «ΠΛΑΤΩΝ» ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου LaHeRS, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του προσομοιωτή οδήγησης και των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ενημερώθηκαν σχετικά με τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιεί το εργαστήριο σε μαθητές, σχολικές μονάδες της Κρήτης, συλλόγους και ομάδες επαγγελματιών.

Επιπλέον, τα μέλη του ΠΛΑΤΩΝ ενημερώθηκαν για καινοτόμα προγράμματα και υπηρεσίες που παρέχει το εργαστήριο στην κοινότητα, όπως την κινητή μονάδα αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθησιακών δυσκολιών, το πρόγραμμα διακοπής της ενδοοικογενειακής βίας (πρόγραμμα παρέμβασης σε δράστες κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας) σε συνεργασία με την Εισαγγελία Ηρακλείου, το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των οικογενειών που βιώνουν την ακραία φτώχεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την διαδικτυακή υπηρεσία προώθησης της απασχόλησης μέσω της καινοτόμας πλατφόρμας εύρεσης εργασίας και e-mentoring, και για πολλά άλλα. Ξεχωριστό ενδιαφέρον προκάλεσαν η κινητή μονάδα αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθησιακών δυσκολιών καθώς και η διαδικτυακή υπηρεσία προώθησης της απασχόλησης μέσω της καινοτόμας πλατφόρμας εύρεσης εργασίας και e-mentoring.