Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Προλαμβάνοντας παραβατικές συμπεριφορές και εξαρτήσεις στους εφήβους – ο ρόλος του γονέα» στον Δήμο Ιεράπετρας

Στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, εκδήλωση ως συνοδευτική δράση προς τους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), με τη μορφή βιωματικής ημερίδας με θέμα «Προλαμβάνοντας παραβατικές συμπεριφορές και εξαρτήσεις στους εφήβους – ο ρόλος του γονέα».

Η ημερίδα απευθυνόταν πρωτίστως σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, αλλά και στους υπόλοιπους δημότες οι οποίοι έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον με την αθρόα και ενεργό συμμετοχή τους.

Παρευρέθηκαν έως το πέρας της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής, κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα παιδείας, κ. Νταραράς Ηλίας και τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών (κοινωνικοί λειτουργοί), κ. Λαμπράκη-Βαρδάκη Ηρώ (υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος), Αγγελάκη Σοφία, Περάκη Εμμανουέλα και Μαρκάκη Δέσποινα. Σε σύντομη αποτίμηση στην οποία προέβησαν γύρω από τη διαμορφωμένη κατάσταση και τις ανάγκες των ωφελούμενων από το ΤΕΒΑ, εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τη συνέχιση του προγράμματος και των υποστηρικτικών του δράσεων και για το επόμενο έτος και συμμετείχαν ενεργά στις βιωματικές ομάδες της ημερίδας.

Τη βιωματική ημερίδα οργάνωσαν και εμψύχωσαν οι κ. Παπαδακάκη Μαρία και Μαραγκάκη Παγώνα, εξειδικευμένα στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης και συντόνισε ο Πρόεδρος του Τμήματος, κ. Χλιαουτάκης Ιωάννης.

Οι παρευρισκόμενοι γονείς και νέοι/ες απόλαυσαν τη συμμετοχή τους σε ομάδες, παίζοντας διαφορετικούς ρόλους που αφορούν στην επίλυση συνηθισμένων ενδοοικογενειακών προβλημάτων και βιώνοντας έντονα και ποικίλα συναισθήματα τα οποία στη συνέχεια επεξεργάστηκαν και συζήτησαν με τις υπεύθυνες της ημερίδας.

Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη και μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εδέσματα και αναψυκτικά στους συμμετέχοντες και τους χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης της ημερίδας.

Τύπος: CretaLive και e-Kriti