Κάλεσμα Εθελοντών

Γίνε Εθελοντής

Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις.

Ποιοι είμαστε;

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Περιφέρεια Κοινωνικής Πολιτικής οργανώνουμε στα πλαίσια του έργου «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020» δράσεις για την Σεξουαλική Υγεία των Νέων 11-29 ετών.

Πότε;

Οι δράσεις θα λάβουν χώρα στις 2-3-4 Δεκεμβρίου στην πόλη του Ηρακλείου και στις 9-10-11 Δεκεμβρίου στην πόλη των Χανίων, πρωινές και απογευματινές ώρες.

Τι αναζητάμε;

Αναζητάμε εθελοντές ηλικίας 19-29 ετών για την πραγματοποίηση τριήμερης δράσης ενημέρωσης στο Ηράκλειο και στα Χανιά αναφορικά με την Σεξουαλική Υγεία των νέων. Την δράση θα στελεχώσει διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Γιατρό, Γυναικολόγο, Νοσηλευτή και Μαία οι οποίοι θα αναλάβουν την επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση  εκπαίδευση των εθελοντών βασισμένη σε ευρωπαϊκά πρότυπα και οδηγίες.

Γιατί να γίνω Εθελοντής;

Σαν εθελοντής θα έχεις την ευκαιρία να εργαστείς για ένα σημαντικό κοινωνικό σκοπό που αφορά όλους μας. Μέσα από την συνεργασία και την αλληλεγγύη της ομάδας που θα σε πλαισιώσει θα βελτιώσεις ικανότητες και δεξιότητες σε ατομικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Θα γνωρίσεις ανθρώπους, θα διευρύνεις τις γνώσεις σου, θα μάθεις να δουλεύεις μέσα σε ομάδα και θα ανήκεις σε ένα δίκτυο ανθρώπων που έχει τους ίδιους στόχους με σένα: την ευημερία των συνανθρώπων του. Ο εθελοντισμός είναι μια απίστευτη εμπειρία και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δεις ότι έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τον κόσμο. Αν αποφασίσεις να γίνεις μέλος της ομάδας μας, θα χαρούμε να ακούσουμε τις ιδέες σου αλλά και να μάθουμε από την εμπειρία σου.

Ποια είναι η διαδικασία;

Αφού αποφασίσεις ότι ο εθελοντισμός σου ταιριάζει τα βήματα είναι τα εξής:

  • Συμπληρώνεις την αίτηση και επιλέγεις τον τομέα που θα ήθελες να συμβάλλεις. Θα την βρεις αναρτημένη στην παρακάτω ιστοσελίδα https://lahers.hmu.gr/wp-content/uploads/sites/67/2019/11/ΑΙΤΗΣΗ-ΕΘΕΛΟΝΤΗ.docx ή έλα να την συμπληρώσεις στο χώρο του γραφείου μας στo Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, (ΣΕΥ, β’ όροφος, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας). (Η δράση θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Δεκέμβριο. Αν έχεις ενδοιασμούς για την δυνατότητα συμμετοχής σου, ενημέρωσε εγκαίρως τον υπεύθυνο της ομάδας σου.)
  • Υπογραφή Συμφωνητικού Εθελοντικής Προσφοράς
  • Ακολουθεί η εκπαίδευση (Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Νοεμβρίου πρωινές και απογευματινές ώρες) γύρω από τον τομέα που έχεις επιλέξει και η γνωριμία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σου.
  • Ορίζονται οι ημερομηνίες, οι στόχοι και οι υποχρεώσεις/ ευθύνες του κάθε εθελοντή.
  • Πραγματοποίηση της δράσης.
  • Αξιολόγηση και διασκέδαση.

Για τυχόν απορίες μην διστάσεις να καλέσεις στο 2810-379241/379514 ή να μας επισκεφθείς από κοντά στο χώρο του γραφείου μας στο Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (ΣΕΥ, β’ όροφος, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας), καθημερινά από τις 9:30 π.μ μέχρι τις 14:00 μ.μ.