Τριήμερο δράσεων προαγωγής κουλτούρας οδικής ασφάλειας

Το Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας συμμετείχε ενεργά στο τριήμερο δράσεων για την προαγωγή κουλτούρας οδικής ασφάλειας που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα, η Δ/τρια του Εργαστηρίου μας, Δρ Μαρία Παπαδακάκη, ήταν η κύρια ομιλήτρια στην τελετή ανακήρυξης του  Σχολικού Έτους 2017-2018, ως σχολικό Έτος Οδικής Ασφάλειας, από την Α.Ε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Πάρκο “Χρήστος Πολέντας”  (ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΗΕ ), του Δήμου Πλατανιά Χανίων.

Στην εκδήλωση αυτή, εξ αιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο  Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, εκπροσωπώντας επαξίως τον Πρόεδρο, μετέφερε το μήνυμα της ευθύνης και της ευαισθητοποίησης όλων μας στην αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων και έκανε ιδιαίτερη μνεία στους νέους.

Τα στελέχη του Εργαστηρίου μας τίμησαν με την παρουσία τους την παράλληλη εκδήλωση της  Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 ετών από την ημέρα των εγκαινίων της (1968-2018), η οποία, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και το Δήμο Πλατανιά, διοργάνωσε Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο, με σκοπό τη σύνταξη της «Πρώτης Διακήρυξης για τη Ζωή», στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Ο Πρόεδρος της μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης, ήταν ο κύριος ομιλητής και άξιος εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προήγαγε ιδιαίτερο μήνυμα για την άμεση ανάγκη συντονισμένων δράσεων  μαθητών και φοιτητών σε επίπεδο επικράτειας  για την αντιμετώπιση των τροχαίων συγκρούσεων.

Τέλος, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στην εκδήλωση του Πανελλαδικού Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, στην πλατεία «Λιοντάρια» Ηρακλείου, η συνεργάτης του Εργαστηρίου μας, Δρ Γεωργία Τζαμαλούκα κατέθεσε την εμπειρία μας από τις δράσεις του Εργαστηρίου για την προαγωγή κουλτούρας οδικής ασφάλειας στους μαθητές και απηύθυνε κάλεσμα για συνεργασίες.