![](https://lahers.hmu.gr/wp-content/uploads/2023/06/Στιγμιότυπο-2023-06-20-9.07.39-μμ-58-1024x266.png)
![](https://lahers.hmu.gr/wp-content/uploads/2023/06/Region_of_Crete_logo-51.png)
Σκοπός
- Καλλιέργεια δεξιοτήτων στη Μαγειρική και την Αρτοποιία/Ζαχαροπλαστική.
- Ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Κρήτης.
- Συμβουλευτική για την καλύτερη αξιοποίηση των πρώτων υλών της επισιτιστικής βοήθειας του ΤΕΒΑ.
- Ενίσχυση εργασιακών προσόντων για την απορρόφησή των ωφελούμενων σε αντίστοιχες θέσεις όπου απαιτούνται γνώσεις μαγειρικής και αρτοποιίας.
Επιμέρους Δράσεις
- Δράση 1.: Συνταγές με τα προϊόντα των διανομών, ανάλυση των διαδικασιών ετοιμασίας γευμάτων κρητικής διατροφής με έμφαση στο χαμηλό κόστος, την ασφάλεια των τροφών καθώς και την ευεργετική επίδραση στην υγεία.
- Δράση 2: Ανάλυση των σταδίων της αρτοποιητικής διαδικασίας.
- Δράση 3: Κρητική Διατροφή: ανάλυση των επιδράσεων των τροφών και των βρώσιμων προϊόντων στην υγεία, με έμφαση στις απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία σε διάφορες ομάδες πληθυσμού.
Μεθοδολογία Υλοποίησης
Η Εκμάθηση Βασικών Αρχών Μαγειρικής, Αρτοποιίας και Κρητικής Διατροφής διοργανώθηκε από το Τμήμα Διοίκησης και Τουρισμού του ΕΛΜΕΠΑ με τη μορφή βιωματικών εργαστηρίων.
![](https://lahers.hmu.gr/wp-content/uploads/2023/06/2Στιγμιότυπο-2023-06-20-9.09.20-μμ-58-1024x154.png)