Επίσκεψη της Προέδρου του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Klaipeda της Λιθουανίας στο Εργαστήριο LaHeRS στο πλαίσιο του Erasmus+ Staff Mobility for Training

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε 5ήμερη επίσκεψη της καθηγήτριας Birute Strukcinskiene και Προέδρου του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Klaipeda της Λιθουανίας στο Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας / LaHeRS του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του Erasmus+ Staff Mobility for Training 2023/2024.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η καθ Birute Strukcinskiene συνάντησε την κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Κουκούλη Σοφία, την Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και Δ/ντρια του Εργαστηρίου LaHeRS κ. Παπαδακάκη Μαρία, στελέχη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΕΛΜΕΠΑ και μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνική Εργασίας και συνεργάτες του Εργαστηρίου LaHeRS.

Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης ήταν οι δυνατότητες μείωσης των θανάτων και τραυματισμών από τροχαία, οι στρατηγικές πρόληψης των τροχαίων τραυματισμών και προώθησης της οδικής ασφάλειας. Επιπλέον, συζητήθηκαν νέες ερευνητικές και εκπαιδευτικές συνεργασίες μεταξύ των δύο Τμημάτων για τη βελτίωση των επαγγελματικών ικανοτήτων, την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων σχετικά με την πρόληψη τραυματισμών και την προώθηση της ασφάλειας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.