Φοιτήτριες του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας με τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Ι. Χλιαουτάκη και την Δ/ντρια του Εργαστηρίου Υγείας & Οδικής Ασφάλειας κ. Μ. Παπαδακάκη, συμμετείχαν στις εργασίες του διήμερου Εργαστηρίου (έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) το οποίο η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και άλλους Εταίρους διοργάνωσαν την Τετάρτη & Πέμπτη 22 & 23 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεανώ Βρέντζου και ο Διευθυντής της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σπυρίδων Επιτροπάκης, αφού παρουσίασαν με τεκμηριωμένες εισηγήσεις τις τακτικές και τις δράσεις της Περιφέρειας και των υπηρεσιών της για την αντιμετώπιση της φτώχειας και των διακρίσεων, κάλεσαν τους συμμετέχοντες (Συλλόγους μεταναστών, ΡΟΜΑ, Θρησκευτικών μειονοτήτων, Ενώσεις ηλικιωμένων κ.ά.), να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην κατεύθυνση της υλοποίησης καλών πρακτικών και συνεργασιών οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ασφάλειας των μελών τους.
Εξέχοντες επιστήμονες παρουσίασαν πρωτότυπες εργασίες και ανέλυσαν την σύνδεση της φτώχειας με τις ποικίλες κοινωνικές διακρίσεις τεκμηριώνοντας επιστημονικά τις καλές πρακτικές της Περιφέρειας για την μείωση των διακρίσεων και την αποδοχή των διαφόρων μειονοτικών ομάδων από την ευρύτερη κοινωνία.
Τέλος, η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγείας & Οδικής Ασφάλειας και μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Δρ Μαρία Παπαδακάκη προσέγγισε την φτώχεια και τις διακρίσεις με την παρουσίαση ευρημάτων από έρευνα στην Περιφέρεια της Κρήτης σε δείγμα 800 περίπου ατόμων ωφελούμενων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ.
Τα επιστημονικά πεδία που καλύφθησαν από τους διακεκριμένους ομιλητές, ανταποκρίνονταν άμεσα στις εκπαιδευτικές ανάγκες και ερευνητικές ανησυχίες των φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και οι συμμετέχουσες φοιτήτριες βγήκαν πολλαπλώς ωφελημένες από την παρακολούθηση αυτών των πρωτοπόρων δράσεων.