Συνάντηση της ομάδας έργου του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Entrepreneurial Skills for Social Sciences (ESSS)” στην Klaipeda της Λιθουανίας

Screenshot

Η 3η δια ζώσης συνάντηση του έργου Entrepreneurial Skills for Social Sciences (ESSS) πραγματοποιήθηκε στη Λιθουανία (27-28 Μαΐου 2024). Η καθ. Ingrida Baranauskiene φιλοξένησε τη συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Klaipeda. Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις δραστηριότητες του έργου, την υλοποίηση εκπαίδευσης και τις δράσεις καθοδήγησης/mentoring, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία του Τελικού Συνεδρίου στη Λευκωσία (18 Οκτωβρίου 2024).

Πιο συγκεκριμένα, το έργο ESSS έχει ως στόχο: 1) να αξιολογήσει και να εκτιμήσει τις ανάγκες των κοινωνικών επιστημόνων γύρω από την Κοινωνική Οικονομία, 2) να αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία που μπορούν να υποστηρίξουν την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη δια βίου μάθηση, 3) να επικοινωνήσει στους συμμετέχοντες τις αρχές της Κοινωνικής Οικονομίας και την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών, 4) να τους μεταφέρει κοινωνικές και επιχειρηματικές ικανότητες και κριτική σκέψη, 5) να τους εκπαιδεύσει στο πώς να γίνουν κοινωνικοί επιχειρηματίες και, τέλος, 6) να τους δώσει τη δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του ESSS περιλαμβάνουν: 1) παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και εκπαιδευτικά εργαστήρια, 2) κατάρτιση κοινωνικών επιστημόνων που αποκτούν νέες δεξιότητες, γνώσεις και ικανότητες γύρω από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, 3) καλλιέργεια της θετικής στάσης των συμμετεχόντων και ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, 4) φιλοδοξία των συμμετεχόντων να δράσουν ως κοινωνικοί επιχειρηματίες, 5) δυνατότητα των συμμετεχόντων να προσδιορίσουν διαδρομές σταδιοδρομίας σε έναν νέο τομέα και 6) βοήθεια των συμμετεχόντων να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως επιχειρηματίες.

Project Website: https://entresss.eu/