ProtAct-Us. Ενα νέο έργο HORIZON για τους σοβαρούς τραυματισμούς απο τροχαίες συγκρούσεις και τις μακροπρόθεσμες συνέπειές τους.

Screenshot

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επίσημη έναρξη του έργου ProtAct-Us, ενός έργου που θα λάβει 4 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα Horizon Europe, προκειμένου να προωθήσει την έρευνα και την ανάπτυξη στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Το έργο αξιοποιεί ιατρικές γνώσεις σε συνδυασμό με καινοτόμες μηχανολογικές λύσεις για την προστασία όλων των χρηστών του οδικού δικτύου από σοβαρούς τραυματισμούς και τις μακροπρόθεσμες συνέπειές τους στη σωματική, γνωστική και ψυχική υγεία.

Με επικεφαλής την Virtual Vehicle Research GmbH, το έργο συγκεντρώνει μια ισχυρή κοινοπραξία 13 εταίρων και 2 συνεργαζόμενων εταίρων. Το εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου είναι ένας απο τους βασικούς εταίρους του έργου με κεντρικό ρόλο και συμβολή στην ανάλυση των τραυματισμών και στην εκτίμηση του μακροπρόθεσμου κοινωνικοοικονομικού κόστους.

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 4-5 Ιουνίου 2024, στο Γκρατς της Αυστρίας. Η συνάντηση περιελάμβανε αναλυτικές παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικές με τα επιμέρους πακέτα εργασίας, καθώς και μια σύνοψη των στρατηγικών διαχείρισης κινδύνου. Ξεχωριστή συζήτηση πραγματοποιήθηκε για τη διάκριση των φύλων στην έρευνα για την ασφαλή κινητικότητα.