Τμήμα Βρεφονηπιοκόμων της 1ης ΣΑΕΚ Ηρακλείου εκπαιδεύτηκε σε ζητήματα ανίχνευσης και διαχείρισης των μαθησιακών δυσκολιών απο την κινητή μονάδα του ΕΛΜΕΠΑ

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 οι καταρτιζόμενοι του τμήματος «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» Δ΄ Εξάμηνο της 1ης ΣΑΕΚ Ηρακλείου με την εκπαιδεύτριά τους κα. Βασιλογιαννάκη Μαρία επισκέφτηκαν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), και έλαβαν σύντομη εκπαίδευση σε ζητήματα ανίχνευσης και διαχείρισης πρώϊμων ενδείξεων μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, γνώρισαν τα διαθέσιμα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις ηλικίες και ενημερώθηκαν για τα πρωτόκολλα διαχείρισης των περιπτώσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολικές μονάδες. Οι καταρτιζόμενοι ενημερώθηκαν επίσης για τη λειτουργία, την διεπιστημονική ομάδα και τις δράσεις της κινητής μονάδας του ΕΛΜΕΠΑ από την κα. Παπαδακάκη Μαρία, Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ και υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Μαθησιακών Δυσκολιών του ΕΛΜΕΠΑ και απο την κ. Λιόλιου Σταυρούλα, ψυχολόγο παιδιών και εφήβων, Υποψ. Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιούνται απο την κινητή μονάδα διάγνωσης και υποστήριξης των μαθησιακών δυσκολιών του ΕΛΜΕΠΑ και το πρόγραμμα “Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες”. Το πρόγραμμα παρέχει εξατομικευμένη και ολιστική βιοψυχοκοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη στο παιδί και την οικογένεια με στόχο την καλύτερη διαχείριση των μαθησιακών δυσκολιών στο σπίτι, τη βελτίωση της συμπεριφοράς του παιδιού και τη βελτίωση της λειτουργικότητας της οικογένειας μέσα από κινητές μονάδες που απαρτίζονται από εξειδικευμένους επιστήμονες.