Η Σητεία της Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου βρέθηκε στο επίκεντρο της κινητής μονάδας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Για δύο διαδοχικές εβδομάδες του Απριλίου, κατά τις οποίες δόθηκε η δυνατότητα να αξιολογηθούν πολλά παιδιά για πιθανή ύπαρξη μαθησιακών δυσκολιών και να ενταχθούν σε πρόγραμμα εξατομικευμένης υποστήριξης.
 
Αξιόλογη ήταν η προσέλευση οικογενειών από γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Σητείας, οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρή δυσκολία στην πρόσβαση τους σε υπηρεσίες και αξιοποίησαν την παρουσία της κινητής μονάδας στην περιοχή τους.
 
Η κινητή μονάδα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου: «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες», που υλοποιείται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και με την στήριξη του Δήμου Σητείας.
 
Για το εξαιρετικό αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ζερβάκη Γεώργιο, Δήμαρχο Σητείας, την κ. Πλατανάκη Ελένη, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας, τον κ. Αϊλαμάκη Γεώργιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, την κ. Παπαδοπούλου Γεωργία, Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας, την κ. Βασαρμίδη Ερωφίλη Διευθύντια 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας και τα στελέχη των Κοινωνικών δομών του Δήμου Σητείας.