Συνάντηση της κινητής μονάδας εξειδικευμένων επιστημόνων στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχώρας

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχώρας, συνάντηση της κινητής μονάδας εξειδικευμένων επιστημόνων ( σχολικοί ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλευτές) από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με εγγεγραμμένους μαθητές που φοιτούν στην Γ΄ έως ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού και έναν κηδεμόνα αυτών, με σκοπό την αξιολόγηση των μαθητικών δυσκολιών των παιδιών και την παροχή βραχείας συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο στους μαθητές όσο και στις οικογένειές τους.

Την κινητή μονάδα υποδέχθηκε στο σχολείο, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Κωστούλα Λουράκη.
 
Το Έργο «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες» με επιστημονικά υπεύθυνη την κυρία Παπαδακάκη Μαρία, Επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, επιδιώκει να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους να διαχειριστούν σωστά τη μαθησιακή δυσκολία και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.
 
Οι συνεδρίες αξιολόγησης και στήριξης παιδιού και οικογένειας είναι δωρεάν.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Κρήτης.
 
Αξίζει ν’ αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των συμμετεχόντων και την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19. Μετά το πέρας των συνεδριών πραγματοποιήθηκε απολύμανση στις αίθουσες και στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχώρας.