Συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου

Την Παρασκευή 2 και Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσαν το διήμερο οδικής ασφάλειας «Δρόμος Ζωής» στις 2 και 3 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης. Το επιστημονικό συνέδριο ήταν μια ολιστική προσέγγιση σε θέματα οδικής συνείδησης και κουλτούρας, με πλούσιες παράλληλες δράσεις. Για τα παιδιά και τους εφήβους, τροχονόμοι και επιστημονικό προσωπικό προσέφεραν θεωρητική εκπαίδευση και βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις, με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, χρήση προσομοιωτών και παιδικών οχημάτων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική καθοδήγηση του ΤΕΙ Κρήτης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (Lahers) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης, διοργάνωσε δύο εργαστήρια το πρώτο με τίτλο ‘Λήψη απόφασης κατά τη χρήση του οδικού δικτύου και παράγοντες που την επηρεάζουν στην περίοδο της εφηβείας. Αναγνώριση θετικής και αρνητικής επίδρασης των συνομηλίκων στην οδηγική συμπεριφορά του έφηβου, λήψη απόφασης σε οδηγικά διλήμματα’, το οποίο απευθύνθηκε σε μαθητές γυμνασίου- λυκείου, καθώς και το δεύτερο με τίτλο ‘Παραβατική συμπεριφορά κατά τη χρήση του οδικού δικτύου στην εφηβεία: Ο ρόλος του γονέα στη διαχείριση της ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς των εφήβων με έμφαση σε ζητήματα παραβατικής συμπεριφοράς κατά την οδήγηση’ το οποίο απευθύνθηκε σε γονείς μαθητών δημοτικού γυμνασίου.
Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από την κ. Παπαδακάκη Μαρία, Καθηγήτρια Εφαρμογών και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης και οι συνεργάτες του Εργαστηρίου, κ. Κασσωτάκη Κλαίρη, κ. Παχιαδάκη Μαρία και κ. Σταυροπούλου Σταυρούλα και Βασιλάκη Εμμανουήλ, καθώς και από τις κ. Σπανακάκη Ειρήνη-Χρυσοβαλάντω, η κ. Χραπάλου Ιωάννα, η κ. Χατζηορφανού Ελένη, η κ. Τσιρώνη Γεωργία.