Βιωματική δράση στους μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με θέμα «Θέτω υγιή όρια – Μαθαίνω να λέω όχι»

Στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας, που έχει υπογράψει το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας & Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Tμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/11/2023, ημερίδα βιωματικών δράσεων για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄τάξης με θέμα: “Θέτω υγιή όρια: μαθαίνω να λέω όχι”. Το περιεχόμενο της ημερίδας αφορούσε την επιρροή των συνομηλίκων, κατά την περίοδο της εφηβείας, τη θέσπιση υγιών ορίων και την απόκτηση δεξιοτήτων άρνησης προς αποφυγή υιοθέτησης παραβατικών συμπεριφορών, επικίνδυνων για τη σωματική και ψυχική υγείας τους.

Τη δράση συντόνισε η Δρ. Μανιδάκη Άννα, MPΗ, κοινωνική λειτουργός, ειδική στην καθοδήγηση και την προαγωγή ψυχικής ανθεκτικότητας εφήβων και νέων, επιστημονική συνεργάτιδα του Εργαστηρίου LaHeRS, Tμήματος Κοινωνικής Εργασίας EΛΜΕΠΑ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση, το Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές του Σχολείου για την εξαιρετική συνεργασία.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Σχολείου:

ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ