Δράση με θέμα: “Γονείς, έφηβοι και παραβατικότητα. Πως να προστατέψω το παιδί μου” στο Γυμνάσιο Γαζίου

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρα 19:00-21:00 θα πραγματοποιηθεί βιωματική ημερίδα, την οποία οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Γαζίου με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). Βασικός ομιλητής θα είναι ο κ. Εμμανουήλ Λουκαδάκης, Ψυχολόγος, MSc στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου LaHeRS.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων σχετικά με επικίνδυνες και παραβατικές συμπεριφορές που συχνά εκδηλώνουν τα παιδιά στην εφηβεία και η ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου σχετικά με τρόπους πρόληψης και σωστής διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων.

Πρόκειται για την πρώτη δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έπειτα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφθηκε με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το μνημόνιο η συνεργασία προβλέπεται συνεργασία μεταξύ του Γυμνασίου Γαζίου και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στους εξής τομείς:

Δράσεις επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών

Δράσεις ευαισθητοποίησης των γονέων

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών

Να σημειώσουμε ότι αξίζει γονείς και έφηβοι να παρακολουθήσουν την εσπερίδα που θα γίνει στο Γυμνάσιο Γαζίου καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που “μαστίζει” και την τοπική κοινωνία.