Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Γόρτυνας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο, Άγιοι Δέκα) με θέμα : «Η γυναίκα σήμερα». Στην εκδηλωση συμμετείχε το Εργαστηριο Υγείας και Οδικής Ασφαλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημιου στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης “ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019”.

Μεταξύ άλλων, στην εκδηλωση μίλησαν η κ. Αμβράζη Όλγα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Γορτυνας, η οποία αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία που αφορούσαν στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Η κ. Παπαδακάκη Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και Δ/ντρια Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS), η οποία αναφέρθηκε στις Προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνίδα γυναίκα, έπειτα από την οικονομική κρίση και την πανδημία.

Η κ. Χατζάκη – Σφακιανάκη Σοφία, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Γόρτυνας, η οποία αναφέρθηκε στη γυναίκα στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η κ. Παναγιωτάκη Μαρίνα, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, η οποία αναφέρθηκε στις νομικές διαδικασίες καταγγελίας και διαχείρισης περιπτώσεων ενδοοικογενειακης βιας.

Στην εκδήλωση πραγματοποίηθηκαν τοποθετήσεις εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και απαντήθηκαν ερωτήματα που είχαν οι συμμετέχοντες.