Εξ αποστάσεως υποστήριξη των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες μέσα στην περίοδο της καραντίνας από την ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ

Με αμείωτους ρυθμούς και μέσα στην περίοδο των εορτών και έκδηλο το ενδιαφέρον των οικογενειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες” συνεχίζονται οι δράσεις από το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το πρόγραμμα συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, και ειδικούς άλλων ειδικοτήτων (πχ. λογοθεραπευτή, νοσηλευτή) με την χρήση νέων τεχνολογιών τηλεδιάσκεψης και εξ’ αποστάσεως συμβουλευτικής στις οικογένειες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Μέσα στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων ολοκληρώθηκαν 80 συνεδρίες εκπαιδευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε οικογένειες των Περιφερειακών ενοτήτων Χανίων και Ηρακλείου, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες συνεδρίες σε οικογένειες της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

Μετά την άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ αναμένεται να συνεχίσει τις δράσεις της σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιώντας δια ζώσης αξιολογήσεις των οικογενειών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα και εφαρμόζοντας την απαραίτητη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική.