Επίσκεψη Προέδρου Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) στο LaHeRS

Το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου επισκέφθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2022 ο Προέδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας μετά από πρόσκληση του Πρύτανη Νίκου Κατσαράκη. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν η εφ’ όλης της ύλης ενημέρωσή του για την πορεία του Πανεπιστημίου, ειδικότερα όμως όσον αφορά στα θέματα διασφάλισης ποιότητας της εκπαίδευσης.

Ο κ. Μήτκας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου LaHeRS, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του προσομοιωτή οδήγησης και των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ενημερώθηκε σχετικά με τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιεί το εργαστήριο σε μαθητές, σχολικές μονάδες της Κρήτης, συλλόγους και ομάδες επαγγελματιών.

Επιπλέον, ο κ. Μήτκας ενημερώθηκε για καινοτόμα προγράμματα και υπηρεσίες που παρέχει το εργαστήριο στην κοινότητα, όπως την κινητή μονάδα αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθησιακών δυσκολιών, το πρόγραμμα διακοπής της ενδοοικογενειακής βίας (πρόγραμμα παρέμβασης σε δράστες κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας) σε συνεργασία με την Εισαγγελία Ηρακλείου, το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των οικογενειών που βιώνουν την ακραία φτώχεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την διαδικτυακή υπηρεσία προώθησης της απασχόλησης μέσω της καινοτόμας πλατφόρμας εύρεσης εργασίας και e-mentoring, και για πολλά άλλα. Ξεχωριστό ενδιαφέρον προκάλεσε το πρόγραμμα ομαδικής συμβουλευτικής σε ανήλικους παραβάτες που προσφέρει το εργαστήριο σε συνεργασία με την Εισαγγελία Ηρακλείου.