Επίσκεψη του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφέρειας Κρήτης στο Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΕΛΜΕΠΑ

Το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 Απριλιου 2024 ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφέρειας Κρήτης, κ. Βιδάκης Δημήτριος. Η Δντρια του Εργαστηρίου Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας τον υποδέχτηκε και παρουσίασε την αξιοσημείωτη πορεία του εργαστηρίου στην έρευνα και την καινοτομία. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στη διεξαγωγή συστηματικής έρευνας υψηλών προδιαγραφών, στην υλοποίηση έργων καινοτομίας, τη συμμετοχή σε προγράμματα και την παρουσία του Εργαστηρίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη και στις συνεργασίες που διατηρεί το Εργαστήριο με πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.
Ο κ. Βιδάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου LaHeRS, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του προσομοιωτή οδήγησης και των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ενημερώθηκε σχετικά με τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιεί το εργαστήριο σε μαθητές, επαγγελματίες καθώς και σε σχολικές μονάδες της Κρήτης. Επιπλέον, ο κ. Βιδάκης ενημερώθηκε για καινοτόμα προγράμματα και υπηρεσίες που παρέχει το εργαστήριο στην κοινότητα. Το πρόγραμμα ομαδικής συμβουλευτικής σε ανήλικους παραβάτες που προσφέρει το εργαστήριο σε συνεργασία με την Εισαγγελία Ηρακλείου προσέλκυσε υψηλό ενδιαφέρον καθώς και η πειραματική έρευνα για την επίδραση των φαρμάκων στην οδηγική ικανότητα ασθενών με κατάθλιψη.