Κακοποίηση Γυναικών και Πηγές Υποστήριξής τους

To ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του  Φιλανθρωπικού – Πολιτιστικού Συλλόγου ΛΕΩ ΝΑΙ ΓΙΑ Ε.Ν.Α (ΛΕΩ ΝΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΞΙΩΝ) , και η επιστημονική συνεργάτης του Εργαστηρίου μας Δρ. Γ.Σ.Τζαμαλούκα συμμετείχε σε μηνιαίες διαδικτυακές συναντήσεις με στόχο την Ενδυνάμωση των Γυναικών.

Ο Σύλλογος αυτός υπάγεται στο  Υπουργείο Πρόνοιας και η Πρόεδρος του ΛΕΩ ΝΑΙ ΓΙΑ Ε.Ν.Α  κα Δέσποινα Τριτοπούλου διενεργεί δωρεάν μηνιαίες διαδικτυακές συναντήσεις προσκαλώντας Ειδικούς από τον χώρο της Ψυχικής Υγείας, με σκοπό την ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την  ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( info@leonai.gr – www.leonai.gr ).

Η σειρά επτά (7)  μηνιαίων διαδικτυακών Σεμιναρίων (Νοέμβριος 2021 – Μάιος 2022)  με Εισηγήτρια την κα Γ.Σ. Τζαμαλούκα αφορούσε θέματα Ψυχικής Ενδυνάμωσης Γυναικών όπως : Πολλαπλοί ρόλοι των γυναικών, Αναγνώριση και Εγκατάλειψη των φόβων μας, Διαχείριση του στρες των Γυναικών, Διαχείριση του Θυμού των Γυναικών, Η Ηρωίδα μέσα σε κάθε γυναίκα (Μέρος Α΄) και  Η Ηρωίδα μέσα σε κάθε γυναίκα (Μέρος Β΄).  Η τελευταία διαδικτυακή συνάντηση της  9/5/2022 είχε ως θεματική την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση των Γυναικών  για θέματα  Ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και Πηγές υποστήριξης των θυμάτων βίας με τίτλο: Κακοποίηση Γυναικών και Πηγές Υποστήριξής τους, παρουσιάζοντας το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Wom-Power, στο οποίο συμμετείχε το Εργαστήριό μας (https://lahers.hmu.gr/wom-power/).