Ξεκίνησε στο Δήμο Χερσονήσου η υποστήριξη των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες

Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με επισκέψεις στο Δήμο Χερσονήσου, όπου η κινητή μονάδα επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, συνάντησε παιδιά και γονείς για να προσφέρει δωρεάν υποστήριξη στις οικογένειες, μέσα από μεικτά προγράμματα που καταρτίζονται εξατομικευμένα για το κάθε παιδί προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαχείριση της μαθησιακήςτους δυσκολίας.

Οι επισκέψεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου: «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες», που υλοποιείται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο υπό την επιστημονική ευθύνη της Επίκουρης Καθηγήτριας κ. Μαρίας Παπαδακάκη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και με την στήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

Πιο συγκεκριμένα, η διεπιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ, φιλοξενήθηκε στους χώρους του ΔημοτικούΚαταστήματος Χερσονήσου και δέχτηκε την ευγενική φιλοξενία του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Σέγκου, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξή του στο πρόγραμμα και υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης τέτοιων πρωτοβουλιών που έρχονται να δώσουν μια σημαντική διευκόλυνση σε οικογένειες που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και που δεν έχουν τα μέσα να αναζητήσουν εξειδικευμένη βοήθεια.

Μεγάλος αριθμός παιδιών και γονέων προσήλθαν στο Δημοτικό κατάστημα Χερσονήσου από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου,κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να ζητήσουν μια πρώτη εκτίμηση από τους ειδικούς επαγγελματίες και να λάβουν υποστήριξη για τα παιδιά τους μέσα από ειδικά προγράμματα.

Η ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ, η οποία αποτελείται από ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, θα συνεχίσει μέσα στους επόμενους μήνες να υποστηρίζει τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς, μέσα από σειρά συνεδριών, προσαρμοσμένων στις διαπιστωμένες ανάγκες όλης της οικογένειας. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι οικογένειες υποστηρίζονται σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς τους και έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και τη συνολική ποιότητα ζωής τους.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με επισκέψεις σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά και οικογένειες από γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες εξατομικευμένης υποστήριξης χωρίς κόστος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: https://lahers.hmu.gr/learning-disabilities/