Ολοκλήρωση ημερίδας στον Δήμο Πλατανιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, η ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά και το Δήμο Πλατανιά, με θέμα “Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ – Αποδοχή της Διαφορετικότητας στην Οικογένεια και το Σχολείο”, στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά. 

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στον τομέα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών με αναπηρίες.  

Τη βιωματική ημερίδα συντόνισαν και εμψύχωσαν η κ. Παπαδακάκη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας Κουνάλη Βασιλική, Λουκαδάκης Εμμανουήλ και Μακρυδάκη Αλεξάνδρα. 

Συμμετείχαν, επίση​ς, οι συνεργάτες του εργαστηρίου Κοτσιφάκη Ελένη, εκπαιδευτικός και Γαρεφαλάκη Καίτη, συστημική σύμβουλος. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος κ.Ιωάννης Μαλανδράκης, η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΝΠΔΔ κα. Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη Χρυσάνθη, η περιφερειακή σύμβουλος κα. Μαλανδράκη-Κρασουδάκη Σοφία, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι κοινωνικών δομών του Δήμου Πλατανιά, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Χανίων, ο Γενικός Δ/της της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Κων/νος Ζορμπάς και γονείς. 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.