Ομάδα γονέων στο 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου απο το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του ΕΛΜΕΠΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σειρά συναντήσεων της Ομάδας Γονέων του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας. Συντονίστρια της ομάδας ήταν η κοινωνική λειτουργός κ.Νεκταρία Πεδιώτη, συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, διδάκτωρ του ΕΛΜΕΠΑ, και βοηθός συντονιστή ήταν η συνεργάτιδα του Εργαστηρίου, κα. Βασιλάκη Έφη, κοινωνική λειτουργός, MSc.
Η ομάδα συναντήθηκε τέσσερις φορές, ο χαρακτήρας της ήταν βιωματικός και ως βασικός πυλώνας της θεματολογίας της ομάδας ήταν «Ο Δημοκρατικός Γονέας». Πιο συγκεκριμένα, στόχος των συναντήσεων ήταν να μοιραστούν οι γονείς τις δυσκολίες και καθημερινές ανησυχίες τους αναφορικά με την ανατροφή των παιδιών τους και να αναπτύξουν δεξιότητες δημοκρατικού γονέα μέσω ενίσχυσης των υγιών ορίων και της καλλιέργειας ενός ισχυρού δεσμού γονέα-παιδιού που να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την κατανόηση, τονίζοντας τη σημασία της ενεργητικής ακρόασης, τόσο της λεκτικής όσο και της μη λεκτικής, για τη δημιουργία ουσιαστικών συνδέσεων με τους εφήβους.
Μεταξύ αυτών, συζητήθηκαν θέματα όπως η καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας, η διαχείριση ορίων, η ενίσχυση της θετικής συμπεριφοράς.
Θερμές ευχαριστίες στη Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες, η ενεργητική συμμετοχή των οποίων αναδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης αυτών των δράσεων, καθώς και της συνέχισής τους.