Ο τουρισμός, η τοπική οικονομία και η πλατφόρμα προώθησης της απασχόλησης του ΕΛΜΕΠΑ στο πλαίσιο συζήτησης στο Δήμο Χερσονήσου

Την καινοτόμα πλατφόρμα εύρεσης εργασίας και εργασιακής καθοδήγησης (https://mentoring.sw.hmu.gr/), την οποία δημιούργησε το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΕΛΜΕΠΑ για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, παρουσίασαν η Περιφέρεια Κρήτης και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χερσονήσου στις 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και χρήσιμο εργαλείο εύρεσης εργασίας και απόκτησης εργασιακής καθοδήγησης, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό αλλά και ανθρώπους που είτε αναζητούν εργασία είτε θέλουν να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό, να βελτιώσουν τις συνθήκες της εργασίας τους, να αναπτύξουν δεξιότητες καθοδήγησης (mentoring), να κάνουν ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής, και να έχουν εργασιακή καθοδήγηση. Η χρήση της πλατφόρμας είναι δωρεάν για όλους. Η πλατφόρμα στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης σε επίπεδο Κρήτης ως μέρος του Περιφερειακού Σχεδιασμού κοινωνικής και εργασιακής ένταξης.

Την παρουσίαση της καινοτόμου πλατφόρμας έκανε η κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, εκπαιδευτικός και υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ, σε μια προσπάθεια να εξοικειώσει τους παρευρισκόμενους και η κ. Μαρία Παπαδακάκη, που είναι επιστημονικά υπεύθυνη του έργου και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ.

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Λάμπρος Καμπουράκης, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύνδεση της πλατφόρμας με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό κοινωνικής και εργασιακής ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και στα σημαντικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι χρήστες από την πλατφόρμα, μεταξύ των οποίων η γρήγορη και στοχευμένη εύρεση εργαζόμενων μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων, η εξοικονόμηση χρόνου από χρονοβόρες προσπάθειες αναζήτησης εργασίας αλλά και προσωπικού αντίστοιχα.

Μέσω τεχνητής νοημοσύνης και ειδικού λογισμικού, η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να αντιστοιχίζει στοχευμένα τον ΑΝΕΡΓΟ με τον ΕΡΓΟΔΟΤΗ και τον ΜΕΝΤΟΡΑ, και αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία ώστε να απορροφηθούν από τις τοπικές επιχειρήσεις άτομα που αναζητούν ενεργά εργασία και αντίστοιχα να υπάρχει γρήγορη και στοχευμένη τοποθέτηση εργαζομένων στις επιχειρήσεις αναλόγως των προσόντων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εργοδότες, άνεργοι, επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την πλατφόρμα. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν οι ανάγκες και οι προτάσεις των επαγγελματιών που στελεχώνουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου σχετικά με την αξιοποίηση της πλατφόρμας και τη διασύνδεση με υποστηρικτικές υπηρεσίες για τις ευάλωτες ομάδες.

smart
smart
smart