Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων εορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε έτους. Η Ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα. Είναι μια παγκόσμια εκδήλωση για να θυμηθούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν σκοτωθεί στους δρόμους όλου του κόσμου και να αναγνωρίσουμε τον πόνο των οικογενειών τους. Εκατομμύρια άνθρωποι προστίθενται κάθε χρόνο σε αυτούς που ήδη υποφέρουν. Κάθε χρόνο σχεδόν 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν εξαιτίας των τροχαίων συγκρούσεων και περισσότεροι από 50 εκατομμύρια τραυματίζονται. Ενα μεγάλο ποσοστό αυτών είναι έφηβοι και νέοι ενήλικες.

Η Ημέρα αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους δραστηριοποιούνται στην πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, καθώς τους παρέχει την ευκαιρία ανάδειξης του μεγέθους του προβλήματος, ανάπτυξης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καθώς και ανοικτής πρόσκλησης για επείγουσα συντονισμένη δράση.

Την Παγκόσμια αυτή ημέρα αποτίουμε φόρο τιμής στα αφοσιωμένα πληρώματα πρώτης γραμμής, την αστυνομία και τους επαγγελματίες υγείας, που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις τραυματικές συνέπειες των τροχαίων δυστυχημάτων.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ!!