Παρέμβαση σε ανήλικους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του @Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Εισαγγελία Ηρακλείου και την υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Ηρακλείου πραγματοποίησαν ενημέρωση σε μια ακόμη ομάδα ανήλικων παραβατών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) στο πλαίσιο των αναμορφωτικών μέτρων.
Οι ανήλικοι συμμετείχαν σε κατάλληλα σχεδιασμένες βιωματικές δραστηριότητες που συντονίζονται απο ειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους, με σκοπό την #αλλαγή της συμπεριφοράς και την #πρόληψη της διακινδύνευσης στην καθημερινότητα τους. Επιπλέον, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων συμμετείχαν σε ομάδες και ενημερώθηκαν για την σημασία της #πρόληψης και της #υιοθέτησης ασφαλών πρακτικών τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρακτικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας τον #προσομοιωτή πρόσκρουσης σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον, #γυαλιά προσομοίωσης μέθης, και άλλες βιωματικές δραστηριότητες, οι οποίες συνέβαλαν στην κατανόηση των παραγόντων κινδύνου όπως #αλκοόλ, #ταχύτητα, #απόσπαση προσοχής κ.α..
Η παρουσία και η συμμετοχή του παραθλητή στίβου Μάνου Γιακουμάκη και του Κέντρου Βιωματικής Εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας- EERSC, ήταν ιδιαίτερα σημαντικές, και τους ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή τους στις δράσεις μας.