Παρέμβαση στους εκπαιδευτικούς του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου στη διαχείριση κρίσεων

Στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε εκπαιδευτικούς του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου και την βελτίωση των δεξιοτήτων αντιμετώπισης κρίσεων και διαχείρισης δύσκολων περιστατικών μεσα στην τάξη.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε απο το Εργαστηρίο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΕΠΑ στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας με τη σχολική μονάδα. Την παρέμβαση πραγματοποίησε η επιστημονική συνεργάτιδα του Εργαστηρίου LaHeRS, κοινωνική λειτουργός, MSc, MSc και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΕΠΑ, κ. Νεκταρία Πεδιώτη. Στη δράση συνέδραμαν εκπαιδευόμενες κοινωνικοί λειτουργοί. Η δράση έδωσε την ευκαιρία στους/στις εκπαιδευτικούς να αναστοχαστούν πάνω στις παιδαγωγικές πρακτικές και να επανεξετάσουν το ρόλο τους στην αντιμετώπιση κρίσεων μέσα στο σχολείο.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δ/νση της μονάδας και το Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών για την άψογη συνεργασία.