Παρέμβαση στους εκπαιδευτικούς του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου στη διαχείριση κρίσεων

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 στις 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε εκπαιδευτικούς του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου και την βελτίωση των δεξιοτήτων και πρακτικών αντιμετώπισης κρίσεων και διαχείρισης δύσκολων περιστατικών μεσα στην τάξη.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου και του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΕΠΑ με αντικείμενο την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαλείων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Την παρέμβαση πραγματοποίησε η επιστημονική συνεργάτιδα του Εργαστηρίου LaHeRS, ψυχολόγος και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΕΠΑ, κ. Βασιλική Κουνάλη. Η δράση διήρκεσε περίπου 2 ώρες και έδωσε την ευκαιρία στους/στις εκπαιδευτικούς να αναστοχαστούν πάνω στις παιδαγωγικές πρακτικές και να επανεξετάσουν το ρόλο τους στην αντιμετώπιση κρίσεων μέσα στο σχολείο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή Εμμανουήλ Θεοδωρομανωλάκη και το Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών για την άψογη συνεργασία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου

https://11lyk-irakl.ira.sch.gr/?p=3530

https://11lyk-irakl.ira.sch.gr/wp-content/uploads/2023/11/%CE%95%CE%A5%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%9F-%CE%95%CE%9B%CE%9C%CE%95%CE%A0%CE%911.pdf