Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα για την εργασιακή καθοδήγηση ευάλωτων ομάδων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα την παρουσίαση της πλατφόρμας «Mentoring», την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων των κοινωνικών δομών του δήμου Μυλοποτάμου.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία της  Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ),  αποσκοπεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και την εργασιακή καθοδήγηση ωφελούμενων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων  για την εύρεση εργασίας.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Καμπουράκη Λάμπρο και τα επιστημονικά στελέχη του ΕΛΜΕΠΑ κ. Παπαδακάκη Μαρία και κ. Σπυριδάκη Αικατερίνη. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Μυλοποτάμου κ. Νύκταρης Ιωάννης, το προσωπικό της κοινωνικής υπηρεσίας, του κέντρου κοινότητας αλλά και των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι του δήμου, καθώς και ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα που δημιουργήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος  επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους ΤΕΒΑ, είναι διαθέσιμη στο https://mentoring.sw.hmu.gr/ είναι δωρεάν και προσβάσιμη σε όλους. Αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο που συμβάλει σημαντικά στη διασύνδεση εργοδότη και υποψήφιου εργαζόμενου μέσω της σωστής αντιστοίχισης εργασιακού προφίλ με πρόσφορες εργασιακές επιλογές. Κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται να βρει εργασία εγγράφεται και φτιάχνει με την επιλογή των κατάλληλων πεδίων το δικό του προφίλ και κάθε εργοδότης που ενδιαφέρεται να βρει προσωπικό αντίστοιχα εγγράφεται, φτιάχνει το δικό του προφίλ αλλά και το προφίλ του εργαζομένου που αναζητά. Με κατάλληλο λογισμικό γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση των προφίλ που ταιριάζουν μεταξύ τους και έτσι εργοδότης και υποψήφιος εργαζόμενος έρχονται άμεσα σε επικοινωνία για περαιτέρω συνεννόηση.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την πλατφόρμα στα τηλ. 2834023144 (κοινωνική υπηρεσία) και 2834020419 (Κέντρο Κοινότητας).