Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την ισότητα των φύλων στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01 Μαρτίου 2023, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Υγείας στο Ηράκλειο, ημερίδα για την ισότητα των φύλων στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, την οποία συνδιοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας Φύλων και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΕΛΜΕΠΑ.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης του ΕΛΜΕΠΑ για την ισότητα των φύλων καθώς και στατιστικά στοιχεία, που, μεταξύ άλλων, αφορούν στην εκπροσώπηση των φύλων στο φοιτητικό, διοικητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό του Πανεπιστημίου. Επίσης, έγινε αναφορά στον νέο μηχανισμό και στη διαδικασία αναφοράς των διακρίσεων σε βάρος των φοιτητών/τριών και του προσωπικού για τα οποία θα διακινηθεί σύντομα σχετικός οδηγός στην κοινότητα του ΕΛΜΕΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στους/στις ομιλητές/τριες ήταν και ο καθηγητής Michael Herschelmann, από το Πανεπιστήμιο του Emden-Leer στη Γερμανία, ο οποίος παρουσίασε καλές πρακτικές στη διαχείριση της παρενόχλησης από τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της Γερμανίας.