Πρόσκληση σε εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία και αναγγελία σύστασης “ομάδας κρούσης” για την ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου σας προσκαλούν σε εκδήλωση , με θεματικές την ενδοοικογενειακή βία και τα αδικήματα σε βάρος της γενετήσιας ελευθερίας, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, ώρα 09.00, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου ” Νίκος Σακλαμπάνης” (οδός Θεοτοκοπούλου αρ. 28). Επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η ημερίδα διοργανώνεται μερικές ημέρες μετά απο πρόσφατη ανακοίνωση της Εισαγγελίας Ηρακλείου σχετικά με τη σύσταση διεπιστημονικής ομάδας αντιμετώπισης θεμάτων ενδοοικογενειακής βίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για την οποία μάλιστα προβλέπεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και εμπιστευτικότητας λόγω των προσωπικών δεδομένων.

Τρία πρόσωπα θα αποτελούν τον σταθερό κορμό αυτής της ομάδας που θα έχει ως συντονιστή τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας Ηρακλείου. Μέλη της θα είναι οι αντεισαγγελείς Πρωτοδικών (κ. Μανιώτη και την κ. Μορφοβασίλη), η επικεφαλής αξιωματικός του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου κ. Αγγελική Μπερνιδάκη καθώς και η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΕΠΑ κ. Μαρία Παπαδακάκη.

Ωστόσο συμμετέχοντες στην Ομάδα θα είναι επίσης, ανάλογα με το περιστατικό που κάθε φορά θα τίθεται προς αξιολόγηση, οι:

Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης, η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης δήμου Ηρακλείου, η Κοινωνικές Υπηρεσίες του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, το Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα Ρομά και ΚΕΜ, ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. Ηρακλείου και το ΚΕ.Θ.Ε.Α. Ηρακλείου.

Διαβαστε το πλήρες άρθρο στο σύνδεσμο: στο https://www.cretalive.gr/…/o-eisaggeleas-th-galinas-i…