Πρόσκληση σε σεμινάριο για τη διαχείριση της παιδικής κακοποίησης/παραμέλησης

Το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, συνδιοργανώνουν κύκλο σεμιναρίων απευθυνόμενο σε επαγγελματίες κοινωνικής πρόνοιας που υπηρετούν δημόσιες και ιδιωτικές δομές του Ηρακλείου Κρήτης, με στόχο την επικαιροποίηση των γνώσεών τους σχετικά με την εκτέλεση εισαγγελικών παραγγελιών για παιδική κακοποίηση / παραμέληση.

Τα σεμινάρια αυτά μεταξύ άλλων, επιδιώκουν να ενισχύσουν τους επαγγελματίες και να τους καταστήσουν επαρκείς και αποτελεσματικούς στην έγκαιρη αναγνώριση και εκτίμηση της κακοποίησης/παραμέλησης, στην ορθολογική λήψη απόφασης βάσει ενδείξεων, στην κατάλληλη επιλογή ενεργειών βάση νομοθεσίας και στη συντονισμένη διεπιστημονική και διατμηματική διαχείριση των περιπτώσεων. Τα σεμινάρια αναμένεται επίσης να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στους εκπροσώπους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου και τους επαγγελματίες κοινωνικής πρόνοιας σχετικά με περιπτώσεις που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης καθώς και με διαδικασίες που χρήζουν διασαφήνισης.

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 4.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Τελετών της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης (Εσταυρωμένος, ΤΚ. 71004, Ηράκλειο).

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας.

Συναδελφικά,

Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας
και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS)
Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
ΤΕΙ Κρήτης

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ