Στείλε μήνυμα… Αγάπης! Ένας περίπατος κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019, 11:00 πμ, Πλατεία Αγίου Μηνά

Η εκκίνηση θα γίνει από τον Άγιο Μηνά – Ποια διαδρομή θα ακολουθηθεί;

Η ενδοοικογενειακή βία πολλές φορές κρύβεται από τις κλειστές πόρτες και τα κλειστά στόματα τα οποία δεν ανοίγουν, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν…

Για την καταπολέμηση αυτού του κοινωνικού φαινομένου εξακολουθεί να μάχεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης μέσα από δράσεις. Η εκδήλωση, λοιπόν, που είχε αναβληθεί στις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί. Θα είναι ένας περίπατος στο κέντρο του Ηρακλείου με θέμα «Στείλε μήνυμα… Αγάπης!» και γίνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η εκκίνηση του περιπάτου Αγάπης θα γίνει από την Πλατεία του Αγίου Μηνά και κατόπιν, μέσω των οδών Αγίου Μηνά – Καλοκαιρινού – Ίδης – Δικαιοσύνης, θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει:

  • Συμμετοχή μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, διδακτικού προσωπικού των σχολικών μονάδων, και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
  • Γραπτά μηνύματα και σχέδια ζωγραφικής από τους μαθητές, με αναφορά στην οικογενειακή ειρήνη και γαλήνη και ανάδειξή τους κατά την διάρκεια του περιπάτου.
  • Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου και των μαθητών του, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων για την απόδοση μελωδιών.
  • Συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, με θεατρικό δρώμενο στην πλατεία Ελευθερίας, μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην εκστρατεία ενημέρωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με κεντρικό μήνυμα «Ας Νικήσουμε τη Βία!», στην οποία μετέχουν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων.

Παράλληλα υποστηρίζεται από φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ Κρήτης.

Την ευθύνη συντονισμού έχει ο Κοινωνικός Λειτουργός – Συνεργάτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, κ. Γεώργιος Σαριδάκης.

Χορηγός εκδήλωσης: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Χορηγός Επικοινωνίας: Όμιλος της ΚΡΗΤΗ ΤV.