Στο Δήμο Μαλεβιζίου ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, συνεδρίες με παιδιά και γονείς στο Δήμο Μαλεβιζίου από την κινητή μονάδα επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, για τις ανάγκες του έργου: «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες», που υλοποιείται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο υπό την επιστημονική ευθύνη της Επίκουρης Καθηγήτριας κ. Μαρίας Παπαδακάκη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και με την στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου.

Πιο συγκεκριμένα, η διεπιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ, η οποία αποτελείται από ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, φιλοξενήθηκε στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίας Μαρίνας και πραγματοποίησε συνεδρίες με παιδιά και γονείς που προσήλθαν από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Μαλεβιζίουκατόπιν ραντεβού, με στόχο τη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών και την παροχή δωρεάν εξατομικευμένης υποστήριξηςστα παιδιά και τους γονείς τους.

Με την πολύτιμη συνεργασία της κ. Λυρώνη-Πάγκαλου Χρύσας, αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μαλεβιζίου, της κ. Κατσάφαρου Ειρήνης, Προϊσταμένης αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και της κ. Κατσάπη Χρυσούλας, κοινωνικής λειτουργού του Δήμου, η διεπιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ, θα συνεχίσει μέσα στους επόμενους μήνες να υποστηρίζει δωρεάν τις οικογένειες, μέσα από μεικτά προγράμματα υποστήριξης που καταρτίζονται εξατομικευμένα για το κάθε παιδί προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαχείριση της μαθησιακής δυσκολίαςμέσα στην οικογένεια.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τακτικές επισκέψεις σε όλους τους Δήμους της Κρήτης προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά και οικογένειες από γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες εξατομικευμένης υποστήριξης χωρίς κόστος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα (https://lahers.hmu.gr/learning-disabilities/).