Στο επίκεντρο η Ενδοοικογενειακή Βία και η Κακοποίηση Παιδιών και Γυναικών

Σε μια διαφορετική και καινοτόμα πρωτοβουλία προχωράει ( τον Σεπτέμβριο) η Ι. Αρχιεπισκοπή Κρήτης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο δύσκολο κοινωνικό θέμα της Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποίησης Παιδιών και Γυναικών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο καμπάνιας (με πολύμηνη διάρκεια) θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπως μηχανοκίνητη πορεία από οχήματα νευραλγικών υπηρεσιών και φορέων, ομιλίες σε στοχευμένες ομάδες του πληθυσμού (εκπαιδευτικούς, γονείς), δημιουργία βιντεοταινίας με ειδικό σενάριο, αλλά και αθλητικές δραστηριότητες και μουσική συναυλία.

Στην σημαντική αυτή προσπάθεια, μετέχουν οι:  Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Βενιζέλειο Νοσοκομείο), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Κρήτης, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων.

Ακόμα, ενεργή θα είναι και η υποστήριξη σε συγκεκριμένες δράσεις από το τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ Κρήτης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου, ενώ τον γενικότερο συντονισμό και οργάνωση της καμπάνιας επιτελεί ο Κοινωνικός Λειτουργός κος Γιώργος Σαριδάκης.