Συμμετοχή του Εργαστηρίου σε συνάντηση συνεργασίας με το ΙΥΠ

Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας και ο βρετανικός Οργανισμός Lumos, παρουσίασαν την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, ενώπιον στελεχών κοινωνικών υπηρεσιών και δικαστικών λειτουργών της Περιφέρειας Αττικής, μεθοδολογικό εργαλείο και κατευθυντήριες οδηγίες για τη διεξαγωγή διαγνωστικής εκτίμησης των αναγκών των παιδιών που παραπέμπονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων από τις Εισαγγελίες Ανηλίκων.

Η εν λόγω μεθοδολογία αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και οριστικοποιήθηκε μέσα από συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου, εκλεγμένη επίκουρος καθηγήτρια κ. Μ. Παπαδακάκη και ο συνεργάτης καθηγητής κ. Ι. Χλιαουτάκης, είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν στην εν λόγω συνάντηση και συμφώνησαν με τους διοργανωτές να έλθουν, άμεσα, στους εκπαιδευτικούς χώρους του Εργαστηρίου Υγείας & Οδικής Ασφάλειας, προκειμένου να κάνουν αντίστοιχη παρουσίαση του εργαλείου στα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών και των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών της Περιφέρειας Κρήτης.