Το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΕΛΜΕΠΑ και η πρότασή του για δημιουργία Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας συζητήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων με ερώτηση του Β. Κεγκέρογλου

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα, η επίκαιρη ερώτηση  του Γραμματέα της ΚΟ της Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας Κρήτης.

Η επίκαιρη ερώτηση έγινε ύστερα από την σύσκεψη των φορέων, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενό Σάββατο στο Ηράκλειο και περιλαμβάνει την πρόταση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου Κρήτης για δημιουργια παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας Κρήτης.

Ο κ. Κεγκέρογλου ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό αν θα υλοποιήσει την ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου  Οδικής Ασφάλειας Κρήτης που έχει επεξεργαστεί το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί με τα συναρμόδια Υπουργεία για την προώθηση μιας κουλτούρας οδικής ασφάλειας.

Ο Υφυπουργός, τόνισε ότι  προβλέπεται νέο επιχειρησιακό σχέδιο από το 2021 έως το 2030 και ότι γνωρίζει την παραπάνω πρόταση και αναφέρθηκε στην Λευκή Βίβλο για τις Μεταφορές, την οποία η ΕΕ πρότεινε προκειμένου  να τεθεί ένας στόχος για τη μείωση των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, παράλληλα με τον στόχο της μείωσης τους.